Slovenija
1831 ogledov

Kriminalist naj bi pomagal svojemu očetu pri gojenju konoplje

lisice pripor aretacija
V Kopru uvedli sodno preiskavo.

Zunajrazpravni senat koprskega sodišča je pred prazniki uvedel sodno preiskavo proti koprskemu kriminalistu, ki so ga pred mesecem dni aretirali zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, in njegovemu očetu. Obramba obeh se bo pritožila, poročajo Primorske novice.

Podaljšali so mu pripor

Zunajrazpravni senat je kriminalistu tudi podaljšal hišni pripor. Obramba obeh se bo na sklep o uvedbi sodne preiskave pritožila, kar pa ne bo zadržalo postopka.

Kriminalisti so pred dobrim mesecem dni končali preiskavo in pridržali kriminalista, ker naj bi pomagal svojemu očetu pri gojenju konoplje na parceli v okolici Kopra. Njegova odvetnica Monika Mavsar, ki je pred prazniki napovedala tudi pritožbo na sklep o podaljšanju hišnega pripora, že ves čas vztraja, da ni pripornih razlogov, ker po njenih trditvah ni utemeljenega suma, da bi storil očitano kaznivo dejanje. Že pred tedni je povedala, da zasežena konoplja ni bila kriminalistova, ampak naj bi bila namenjena lajšanju očetovih zdravstvenih težav.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • popokatopetl 12:36 02.november 2019.

    Naše poslance in zdravnike bi morali dat v pripor, ker se že toliko časa sprenevedajo glede medicinske konoplje. Čeprav je že dolgo jasno, da mnogim pomaga bolj kot zdravila po doktrini, pa da jo uporablja pol onkoloških bolnikov (čeprav seveda ...prikaži več ni čudežno zdravilo). Policija se pa pol s konopljo ukvarja, namesto da bi lovili gospodarske kriminalce, ki naredijo precej več škode.

  • dd 11:21 02.november 2019.

    Čudim se, da kolegi policaji niso uspeli vse "skriti pod preprogo". Najbrž se jim je zameril.