Slovenija
81 ogledov

Kriminalisti h Kunstlju brez naloga?

null Žurnal24 main
Mitja Kunstelj. Kriminalisti k njemu niso vstopili, ker niso imeli naloga. "To mi je lahko zakuhal edino model, ki je zaman čakal pismo (sodelavec Požareporta)," piše na blogu.

Včeraj smo poročali o tem, da naj bi kriminalisti po pisanju portala pozareport.si obiskali Mitjo Kunstlja, bivšega vojaškega specialca in znanega blogarja. Kot zanimivost, njegov blog http://mikstone.wordpress.com naj bi bil v samem vrhu po obiskanosti med slovenskimi blogi.

S policije nam "zaradi varstva osebnih podatkov" na vprašanja niso odgovorili, Kunstelj pa je novinarju časnika Žurnal24 včeraj hišno preiskavo zanikal.

Za dobro jutro obisk kriminalistov
Nato je pojasnil svojo plat zgodbe. Vse se je začelo s pismom, ki ga je prejel od bivšega cimra v zaporu, je zapisal na blogu. To pismo je omenil in komentiral na enem od forumov. Pri tem je prišel v stik z osebo, ki mu je zatrdila, da je sodelavec Požareporta. Sam je imel pomisleke in te osebe tisti dan ni poklical. "Naslednje jutro me zbudi zvonec na vratih! Šest zjutraj, to so lahko le pandurji! Odprem vrata in stopim na hodnik, v boksarcah in copatih, kaj je? Pred nos dobim izkaznico kriminalistične službe, model zdrdra: 'skp Ljubljana', si ti Mitja Kunstelj? Ko pokimam, mi predlaga, da ju s kolegom povabim noter, da ne stojimo na hodniku."

Presenečen, ker so ga našli
O čem naj bi se pogovarjali, je pomislil prvo sekundo. "Najbolj sem bil začuden, da sta sploh pred vrati, saj nihče ne ve, kje točno stanujem, zato mi je po glavi rojilo marsikaj!"

Prišla sta brez naloga
Nato se je, kot piše, zbral in dejal, da ju v stanovanje spusti le, če imata nalog.
"Mitja, ne kompliciraj, v pol ure se vrneva z nalogom, hočeš 'bruko', da ti sosede zbudiva za obvezne priče, mi je težil kriminalist! Tako torej, sem si mislil!!! Nimata naloga, potem pa je tole konec pogovora, sem zaključil in se vrnil v stanovanje. Zaklenil sem vrata, zunaj kletvice in brca v vrata, vrnemo se z nalogom, ne hodi nikamor, patrulja je pred vhodom, sem slišal iz hodnika," piše Kunstelj na blogu in se v nadaljevanju sprašuje: "Kaj je to zdaj za eno sra***, za dobro jutro tole?! To mi je lahko zakuhal edino model, ki je zaman čakal pismo (sodelavec Požareporta)!"

"Dramatično" obveščanje po Facebooku
Omenjeni osebi je zato prek Facebooka poslal zasebno sporočilo – ki je bilo nato objavljeno na spletnem portalu pozareport.si. "Omenjeni portal ga je objavil kot 'moje dramatično obveščanje po Facebooku', pa kaj še? Moji prijatelji pa iščejo po Facebooku, kje sem to zapisal, nikjer niso našli, ker nikjer nisem tega objavil."

Na sodišče bo prišel
Kunstelj, ki je bil očitno v šoku, ker so ga našli, pravi še, da se sicer ne skriva, a da ljudi zaradi slabih izkušenj ne vabi več k sebi domov. V zvezi z zadevo, glede katere ga že kmalu pričakujejo na sodišču, pa pravi: "Marca, ko imam narok, se bom vsekakor odzval, Zalar and company!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.