Slovenija > Črna kronika
435 ogledov

Utajili naj bi milijone

Miran Vuk Žurnal24 main
Državni proračun naj bi oškodovali za več milijonov evrov.

Miranu Vuku, županu občine Zavrč in enemu od najbogatejših Slovencev, po naših neuradnih informacijah grozi do osem let zapora. Mariborski kriminalisti so namreč danes med hišno preiskavo na njegovem domu iskali dokaze o domnevnih davčnih utajah. Podjetje RMV Holding, ki ga Vuk obvladuje kot solastnik skupaj z bratom Romanom, naj bi namesto plačila davčnih obveznosti večje vsote denarja nakazovalo na račune slamnatih podjetij v tujini, z njih pa naj bi jih dvigovale različne fizične osebe. Skupno naj bi šlo za dvig gotovine brez podlage v višini 17 milijonov evrov.

Eden na jugu, drugi na severu

Kriminalisti naj bi več domnevno obremenilnih dokazov zasegli tudi v poslovnih prostorih RMV Holdinga. Policija pa naj bi pregledala tudi osebna vozila družine Vuk in medtem pridržala Vukovo ženo in sina. Vuk je bil danes v tujini, domnevno na Poljskem, sicer bi policija po naših informacijah pridržala tudi njega. Kriminalisti naj bi poslovanje obeh bratov Vuk začeli preiskovati že pred dobrim letom, ko naj bi Davčna uprava Republike Slovenije (Durs) zanju odredila osebna davčna pregleda, pri tem odkrila nepravilnosti in jih takoj naznanila kriminalistom. Policija še sumi, da jima je pri domnevnih davčnih utajah pomagal njun davčni svetovalec Rok Snežič. "Res je, sem njun osebni davčni svetovalec in svetovalec RMV Holdinga. Lahko rečem le, da oba poslujeta več kot zakonito. Prav tako je podjetje več kot uspešno in državi redno plačuje tudi ogromne vsote davka na dobiček. Samo za lani okoli milijon in pol evrov," poudarja Snežič, ki od konca lanskega leta živi in posluje v Banjaluki.

Komentarjev 23
  • kapibara 17:53 22.februar 2014.

    Eni med hišnimi preiskavami na Polsko.. drugi pa, po rangu višji, kar v Moskvo..

  • kapibara 17:49 22.februar 2014.

    Sam tega NE , ker bodo šli SAMO najbližji člani vodstva strank, pa smo zopet TAM.. :-(

  • miro 17:02 21.februar 2014.

    NOBEN SODNIK NEBI SMEL IMET TRAJNEGA MANDATA IN MORAL BI ODGOVARJAT ZA SPORNE ODLOČITVE TUDI KAZENSKO POTEM PA BI SE ZAČELO SPREMINJT NA BOLJE