Slovenija
28 ogledov

Kriminalisti nad posojilo

Konec tedna je na pročelju ZD Izola nastal grafit z napisom Kalanova go home! (K Žurnal24 main
V torkovi primorski izdaji Žurnala24. ZD Izola. Živčec Kalanova kriminalistom ni izročila dokumentacije.

Včeraj dopoldne so se v Zdravstvenem domu (ZD) Izola mudili kriminalisti, ki so si želeli ogledati dokumente, povezane z domnevno spornim posojilom, o katerem smo pisali prejšnji teden, a jim Gordana Živčec Kalan, vršilka dolžnosti direktorice, dokumentacije ni želela izročiti, ker naj njihovo zaprosilo ne bi bilo dovolj natančno.

Pregled transakcij
O posojilu je včeraj razpravljal nadzorni odbor Občine Izola, ki je sprejel sklep, da se izvede nadzor nad ZD Izola.

“Delovna skupina bo pregledala vse akte, vse transakcije, ki so bile izvedene z občinskim denarjem,” je dejal Darko Filiput, predsednik nadzornega odbora. Po dokumente v ZD je šel včeraj znova tudi Radivoj Nardin, predsednik sveta zavoda ZD Izola, ki jih je zahteval že prejšnji teden, a Živčec Kalanove takrat v Izoli ni bilo in jih zato ni dobil.

Oznaka zaupno
“Na vpogled sem dobil pogodbe o depozitih ter tripartitno pogodbo med Poštno banko Slovenije, ZD Izola in Mabro inženiringom. Pogodba je označena z oznako zaupno, več pa vam ne morem povedati,” je razložil Nardin in dodal, da bodo o tem razpravljali na jutrišnji seji sveta zavoda.

Spomnimo, ZD Izola je prek Poštne banke Slovenije gradbenemu podjetju Mabra inženiring dal posojilo z obrestno mero nekaj čez sedem odstotkov, v zameno pa je ZD kot garancijo dobil stanovanje, ki ga je Mabra inženiring že prenesel na enega od podizvajalcev.

Živčec Kalanova je sicer od Mabre inženiringa zdaj zahtevala, naj posojilo vrne. Prejšnji teden je Dorijan Marušič, zdravstveni minister, v zvezi s posojilom že odredil upravni nadzor, na protikorupcijsko komisijo pa je bila podana kazenska ovadba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.