Slovenija
16 ogledov

Kriminalisti nad posojilo Kalanove

grafit kalan
1/4
Žurnal24 main
Koprski kriminalisti v Zdravstvenem domu Izola preverjajo sum kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete.

Izola. "Ta trenutek lahko le potrdimo, da koprski kriminalisti v Zdravstvenem domu Izola preverjajo informacije, objavljene v medijih v preteklih dneh, in sicer o obstoju razlogov za sum kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete," nam je potrdila Anita Leskovec s koprske policijske postaje.

Danes dopoldne so se v Zdravstvenem domu Izola mudili kriminalisti, ki so si očitno ogledovali dokumente, povezane z domnevno spornim posojilom, o katerem smo pisali prejšnji teden. ZD Izola, pod vodstvom Gordane Živčec Kalan, vršilke dolžnosti direktorice, je namreč preko Poštne banke Slovenije gradbenemu podjetju Mabra inženiring dal posojilo z obrestno mero nekaj čez sedem odstotkov, v zameno pa je ZD kot garancijo dobil stanovanje, ki pa ga je Mabra že prenesla enemu od podizvajalcev. Prejšnji teden je v zvezi s posojilom zdravstveni minister Dorijan Marušič že odredil upravni nadzor, na protikorupcijsko komisijo pa je bila podana kazenska ovadba.

Posojilo bo danes obravnaval nadzorni odbor občine Izola, v sredo pa še svet zavoda ZD. Ta konec tedna se je na pročelju ZD pojavil tudi napis "Kalanova lopovka, Go home", o katerem izolski policisti zbirajo nadaljnja obvestila. Oglejte si galerijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.