Slovenija
25 ogledov

"Kriminalisti niso hlapci“

Policija Nik Rovan
Kriminalisti: Ko posežemo v sume kaznivih dejanj pomembnežev, smo deležni kazenskih ovadb in očitkov o skorumpiranosti.


"Kriminalisti niso hlapci nobene politične opcije, temveč pomembna strokovna služba z nalogo, da z zakonitimi sredstvi odkriva storilce kaznivih dejanj," so zapisali v Društvu kriminalistov Slovenije in opozorili, da so čedalje pogosteje deležni obrekovanja in delegitimizacije, ko se lotijo preiskovanja sumov "nezakonitih dejanj pomembnežev“.

"Sklepamo, da gre za ceneno nabiranje političnih točk, ki jih najbrž državljani ne jemljejo preveč resno," pravijo kriminalisti – o napadih na zakonitost dejanja pa poročajo predvsem mariborski, koprski in ljubljanski kriminalisti.

Župana žugata
Že maja smo poročali, da je koprski župan Boris Popovič napovedal ovadbe zoper kriminaliste, saj naj bi nenehno zasliševali občinske uslužbence.

Prav tako maja je ovadbe zoper sedmerico na policiji podal mariborski župan Franc Kangler. S tem se je odzval na obsežno preiskavo, v okviru katere je bil za nekaj časa pridržan.

Komentarjev 2
  • secufin 11:40 13.julij 2011.

    Ja kaj pa so kriminalisti drugega kot hlapci. Ce bi delali zakonito, se jim kazenskih ovadb ne bi bilo treba bati.

  • 1111 20:14 12.julij 2011.

    vsi so hlapci, policisti, cariniki, gasilci, reševalci...kadar prideš na dom, pajacom...tajkunom in politikom...sramota...predlagam, da nosimo seboj kamere, da posnammemo te primerke...bote imeli kaj videt...