Slovenija
800 ogledov

Kriminalisti pri svetniku

Družinski zdravnik in mestni svetnik Melqart Mohamad Berro zanika spolni napad. Žurnal24 main
Mariborski mestni svetnik in zdravnik Melqart Mohamad Berro naj bi bil osumljen spolnega nasilja. Sam vse očitke zanika.
Melqart Mohamad Berro, zdravnik v Malečniku in mestni svetnik, naj bi eno od svojih pacientk, ki je frizerka, povabil v svoje stanovanje, in sicer z namenom, da ga ostriže. Pacientka je na to pristala in ga obiskala v stanovanju, kjer naj bi jo začel otipavati in spolno nadlegovati. Žrtev naj bi iz njegovega stanovanja pobegnila.

Policija molči

Po neuradnih podatkih naj bi prav žrtev podala kazensko prijavo zoper Berra na mariborsko policijo, kjer pa o zadevi molčijo. ˝Na vprašanje, ki se nanaša na konkretno osebo, zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov ne moremo odgovoriti,˝ se glasi njihov odgovor. Ne želijo povedati niti, ali proti Berru poteka preiskava zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Neuradno smo izvedeli, da naj bi kriminalisti z njim že opravili razgovor, čeprav naj bi se temu dva dni izmikal.

 

Spolno nasilje

Spletna stran. Društvo za nenasilno komunikacijo na svoji spletni strani opisuje, da so spolno nasilje naslednja dejanja: slačenje, opazovanje, komentiranje, nagovarjanje, poljubljanje, otipavanje, siljenje h gledanju pornografskih vsebin, siljenje k masturbiranju, v oralni, analni ali vaginalni spolni odnos ... Skratka vse dejavnosti, povezane s spolnostjo, v katere druga oseba ne pristane oziroma pristane pod prisilo.

˝Nič ni res˝
A Berro vse zanika. ˝Ne, policisti se z mano niso nič pogovarjali. Če vsak zdravniški pregled pacientov pomeni spolni napad, potem je tega ogromno v Sloveniji. Marsikaj slišim, pa se ne sekiram, ker vem, kaj delam. Kako pa naj pride do spolnega nadlegovanja ali napada v stanovanju? Logično razmislite, da to ne gre. Nič od tega ni res,˝ trdi Berro, ki dodaja, da je proti njemu precej nestrpnosti. Čeprav je bil Berro prejšnji teden na dopustu, v njegovi zdravniški ordinaciji pojasnjujejo, da se danes vrača na delo.

Kdo je Berro?

Melqart Mohamad Berro je najprej pripadal Kanglerjevi SLS, a je po nekaj nesoglasjih z županom izstopil iz omenjene stranke. Zdaj v mestnem svetu deluje kot samostojni svetnik. ˝Kanglerju sem pomagal zmagati na županskih volitvah. Neke hvaležnosti pa zdaj ne občutim,˝ je že pred časom za naš časopis izjavil Berro. Ko je na enem izmed zadnjih mestnih svetov predlagal, naj se mu podeli koncesija za splošno ambulanto v središču mesta, je župan komentiral: ˝Tako dolgo, kot bom jaz župan, Berro ne bo imel koncesije v mestu.˝

Poročali smo tudi o težavah in nesoglasjih z Mestno občino Maribor, ki jih ima kot družinski zdravnik koncesionar z ambulanto v Malečniku. Naj spomnimo, da je večkrat opozoril na nevzdržne pogoje dela v podirajoči se in stari stavbi, v kateri je njegova ambulanta in za katero plačuje nizko najemnino. Berro je lani neuspešno kandidiral za strokovnega direktorja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca. Bil pa je tudi izbran za najbolj cenjenega družinskega zdravnika leta 2008 v akciji Moj zdravnik 2008.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.