Slovenija
46 ogledov

Kriminalisti spet nad Šrota

Srečko Šrot, direktor NT&RC: "Najemnino smo začeli plačevati takoj, ko je bila u Žurnal24 main
Svetniki. Zanima jih morebitno oškodovanje.

"Na policijo smo poslali prijavo za preiskavo," je potrdil Ivan Žaberl, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju. Na policijski upravi pa so potrdili, da so kriminalisti začeli preiskovati sum zlorabe položaja župana Bojana Šrota. Ta naj bi oškodoval proračun Mestne občine Celje (MOC) s tem, ker podjetje NT&RC, katerega direktor in lastnik je njegov brat Srečko (solastnica je tudi Anica Aužner Šrot), vse do konca leta 2009 ni plačevalo najemnine za zgradbo v Prešernovi ulici 19, ki je bila dolga leta v lasti ministrstva za obrambo.

"Na MOC smo dejavnosti v zvezi s pogodbo o ureditvi zemljiškoknjižnega stanja vodili od leta 1998 oziroma 1999, ko je Darja Pavlina, takratna vodja pravno premoženjske službe, pripravila prvi osnutek pogodbe. Ta je bila v nadaljnjih letih zaradi kompleksnosti večkrat spremenjena in dopolnjena ter posredovana na ministrstvo za obrambo, s katerim smo reševali še druga premoženjskopravna vprašanja," so odgovorili na MOC.

"V začetku lanskega leta je bila dokumentacija urejena in od takrat plačujemo najemnino. Za lani smo plačali okoli 30 tisoč evrov," je povedal Srečko Šrot.

"Najprej bo treba ugotoviti dejstva, ukrepali pa bomo skladno z ugotovitvami. Vsekakor je interes MOC pomemben," meni Janko Požežnik, svetnik SDS. "Zagotovo bomo vprašanje o morebitnem oškodovanju sprožili že na naslednji seji in upam, da bo župan razjasnil dvome," pa je dejala svetnica Jana Govc Eržen (LDS) in dodala, da imajo občani pravico vedeti, kako gospodarno ravna MOC s svojim nepremičnim premoženjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.