Slovenija
23 ogledov

Kriminalisti ujeli še 11 preprodajalcev

(Foto: Arhiv PU Slovenj Gradec) Žurnal24 main
Slovenjgraški kriminalisti uspešno zaključili trimesečno preiskavo skupine enajstih oseb iz Ljubljane in Koroške, ki je preprodajala prepovedane droge.

V preteklih dneh so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Slovenj Gradec uspešno zaključili trimesečno preiskavo skupine enajstih oseb s Koroške in Ljubljane, ki se je organizirano ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog.

Zasegli heroin in konopljo
Vsem osumljencem so odvzeli prostost, v času pridržanja pa na podlagi pisne odredbe preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča Slovenj Gradec pri njih opravili hišne preiskave. Zasegli so manjšo količino heroina in konoplje. Zoper enajsterico so podali več kazenskih ovadb na področju neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Trije pridržani
V večini primerov gre za povratnike, ki so preprodajali drogo. Po zaključku pridržanj so bili 42-letni in 33-letni moški iz Dravograda ter 32-letni moški z Raven na Koroškem skupaj s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je zoper njih odredila pripor. Ostali osumljenci so bili po policijskem zaslišanju izpuščeni.

Kriminalisti so zoper vse moške, stare od 21 do 38 let, podali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.