Slovenija
106 ogledov

Kriminalisti v podjetju Riko

Janez Škrabec Anže Petkovšek
Sum gospodarskega kriminala. Kriminalisti preiskujejo domnevne nepravilnosti pri vodenju projekta javnega naročila za gradnjo kanalizacijskega omrežja v porečju Drave. V teku so štiri hišne preiskave, ena na sedežu podjetja Riko.

Kriminalisti so zjutraj začeli s preiskvo na sedežu podjetja Riko v Šiški v Ljubljani, je poročal spletni portal Siol; dve preiskavi sta v prestolnici, še dve na območju Policijske uprave Celje. Tiskovna predstavnica slednje, Milena Trbulin, pojasnjuje, da preiskava poteka zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer v zvezi z vodenjem projekta javnega naročila za gradnjo kanalizacijskega omrežja v porečju Drave.

Za zdaj kriminalisti zbirajo obvestila in pridobivajo dokumentacijo. Zaradi interesov preiskave dodatnih pojasnil ne dajejo. Tudi v podjetju Riko, ki ga vodi Janez Škrabec, zadeve podrobno ne komentirajo, sporočili so le, da delo sicer normalno poteka, s kriminalisti sodelujejo. Predstavnica podjetja Polona Lovšin je STA pojasnila, da kriminalisti na sedežu podjetja pregledujejo dokumentacijo.

Kriminalisti obiskali tudi občine

Župan Občine Muta Mirko Vošner je za STA potrdil, da so kriminalisti zjutraj obiskali sedež Občine Muta. Seznanili so ga s preiskavo in z eno od uslužbenk opravili delovni sestanek. Po Vošnerjevih besedah preiskava poteka tudi v občinah Radlje ob Dravi in Vuzenica.

Da so ga obiskali kriminalisti, je STA potrdil tudi Darko Sahornik, ki je bil koordinator projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju reke Drave. Povedal je, da so kriminalisti želeli dokumentacijo v zvezi s tem projektom in da jim jo je tudi predal. Obisk pri njem so že zaključili, je še povedal Sahornik.

Projekt so spremljali zapleti

Dobrih 37 milijonov evrov vreden projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave - Zgornja Drava, v katerem je sodelovalo pet občin od Dravograda do Selnice ob Dravi, so v času gradnje komunalne infrastrukture in čistilnih naprav spremljali številni nesporazumi.

Med drugim so se dela v občinah Muta in Vuzenica zavlekla zaradi več zapletov. Najodmevnejši je bilo izkopavanje domnevno spornih jaškov konec poletja 2013, ki ga je izvajalcema del, družbama Riko in Pomgrad, naložila gradbena inšpektorica, a je bila kasneje njena odločba odpravljena in postopek ustavljen.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 5
  • nostradamus 05:12 23.junij 2016.

    +++++

  • valerijakregar 19:30 22.junij 2016.

    sevea ne.on pride le na hanzi tv, na vnaprej postavljena vprašanja.sicer zamrzne.v glavi.

  • dragec 14:36 22.junij 2016.

    Ginjko, se stavimo, da malega danes na NOVI24TVXXX nebo