Slovenija
40 ogledov

Kriminalistka in zdravnik partnerja?

Preiskava pri NLB Anže Petkovšek
Po neuradnih podatkih kriminalisti niso odkrili nepravilnosti v samem postopku aktualne preiskave proti kirurgu, ki naj bi pripomogel k smrti pacienta v ljubljanskem KC, čeprav naj bi pri njem našli dokumente, ki mu jih je dostavila prijateljica kriminalistka.

Te dni je prišlo v javnost, da je znotraj ljubljanske policijske uprave zavrelo, ko so ugotovili, da naj bi ena od kriminalistk zamolčala tesno prijateljstvo z zdravnikom na nevrološki kliniki ljubljanskega kliničnega centra Ivanom Radanom. Slednji je v središču preiskave zaradi suma, da je konec lanskega leta enemu od pacientov namenoma dal infuzijo smrtonosnega kalija in s tem povzročil njegovo smrt. 

Med preiskavo pa naj bi kriminalisti pri Radanu našli kriminalistične dokumente iz neke druge preiskave izpred nekaj let, v katero je bil Radan prav tako vpleten skupaj s še dvema zdravnikoma, je poročal Pop TV. Takrat so kriminalisti preiskovali sum nevestnega zdravljenja, ki je povzročilo smrt nekega drugega pacienta. Preiskava sicer ni našla nepravilnosti v zdravljenju, so pa najdeni dokumenti pokazali na poznanstvo med kriminalistko, ki je takrat sodelovala v postopku, in Radanom. Šlo naj bi za tesna prijatelja, menda celo partnerja, vendar pa kriminalistka v sedanji preiskavi po zatrjevanju policije naj ne bi sodelovala.

Predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek je dejal, da notranja preiskava ni pokazala na nepravilnosti pri dosedanjem poteku kriminalistične akcije, saj ni bilo vplivanja nanjo s strani kriminalistke. 

Branila naj bi ga pred kolegi

Četrtkov Dnevnik je poročal, da so nekateri v policiji vedeli za poznanstvo kriminalistke in Radana ter na to celo opozorili nadrejene, a ti naj ne bi ukrepali, zaradi česar naj bi prišlo celo do glasnih prepirov znotraj policije. Kriminalistka naj bi namreč imela vpogled v dokumentacijo dosedanje preiskave in naj bi pred kolegi branila Radanovo nedolžnost. 

Prav tako naj bi bila kriminalistka in Radan odvisneža od psihoaktivnih snovi, zdravnik naj bi prijateljici napisal okoli 70 receptov za močna pomirjevala, čeprav ni bil njen lečeči zdravnik. Vendar pa v policiji kriminalistke naj ne bi poslali na testiranje.

Po pisanju Dnevnika je preiskava tudi potrdila odvisnost pri Radanu, pa čeprav je to sam sredi januarja po izbruhu afere, ki je vrgla tudi temno senco zaradi počasnega ukrepanja kliničnega centra, javno zanikal.

Komentarjev 2