Slovenija
30 ogledov

Kristal TG uradno v stečaj

Kristal tg Janez Krušič Sterguljc
90 delavcev bo jutri dobilo odpoved. Podjetje danes v stečaj.

Potem ko je več kot 90 delavcev selniškega podjetja Kristal TG več kot dva tedna čakalo na odločitev sodišča o stečaju podjetja, je danes uradno znan sklep o začetku stečaja. "Po vsem tem času jim ni uspelo poslovati pozitivno, v tem času so se stvari le še poslabšale in zato zdaj stečaj," je pojasnil stečajni upravitelj Kristala TG Valter Stepan.

Podjetje delavcem dolguje 80 odstotkov plače za februar, celotno marčevsko, prav tako jim dolguje za 10 mesecev neplačanih prispevkov.

Na sodišču je bilo prejšnji teden rečeno, da bodo v stečajnem postopku preiskovali tudi morebitne nepravilnosti v podjetju. Stepan pravi, da bo direktor Kristala TG v nekaj dneh podal svojo izjavo "o glavnih poslih, opisal in pojasnil bo, kaj je bilo s krediti, garancijami in kako je bilo s plačevanjem v zadnjem letu". Na podlagi teh informacij bodo odločili o nadaljnjih postopkih.

"Danes pripravljamo vse pogodbe o odpovedi razmerja, da bodo delavci lahko čim prej opravili svoje obveznosti in da se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje," je pojasnil Stepan in dodal, da bodo uradne odpovedi dobili jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.