Slovenija
127 ogledov

Kristali še niso vseljivi

Po aneksu k predpogodbi bi menjalno pogodbo morali podpisati že do konca oktobra Žurnal24 main
Menjava stavb. Mabra inženiring ministru Marušiču ni mogla predložiti uporabnega dovoljenja za Dunajske kristale.

Ljubljana. Upravna enota (UE) Ljubljana Mabri inženiringu ni izdala uporabnega dovoljenja za prostore v Dunajskih kristalih, kamor naj bi se iz stavbe na Prešernovem trgu preselil inštitut za varovanje zdravja (IVZ). UE do včeraj ni prejela niti vloge za izdajo dovoljenja, je povedala Tatjana Benet z bežigrajske izpostave.

Je pa UE Mabri inženiringu in soinvestitorju Elektru Ljubljana 6. oktobra lani izdala uporabno dovoljenje za zgrajeno prvo fazo naselja Dunajski kristali s pripadajočo zunanjo, prometno in komunalno ureditvijo, “vendar brez ureditve notranjih poslovnih prostorov v stolpičih 1–4, ki bodo predmet nadaljnjih upravnih dovoljenj”, je dodala Benetova.

Dokumentacijo so predali
Spomnimo, minister za zdravje Dorijan Marušič je Mabro inženiring pozval, naj mu izroči dokazila o izpolnjevanju pogojev, ki jih določata menjalna predpogodba in aneks k njej (uporabno dovoljenje nepremičnine, prepis lastništva v zemljiški knjigi, nepremičnina prosta bremen).

12 milijonov 920 tisoč evrov je zapisana vrednost nepremičnin v menjalni predpogodbi, ki jo je z Mabro inženiringom podpisal prejšnji minister Borut Miklavčič.

Včeraj, v roku, je ministrstvo od Mabre prejelo obširno dokumentacijo. “Dokumente bomo proučili v najkrajšem možnem roku in o izsledkih obvestili javnost,” so sporočili. Minister se bo skratka odločil, ali bo z Mabro podpisal menjalno pogodbo ali ne.

Mabra inženiring molči
V Mabri inženiringu smo želeli izvedeti, kdaj bodo vložili vlogo za končno uporabno dovoljenje za prostore v Dunajskih kristalih in kdaj bi se IVZ tja lahko vselil, a odgovorov nismo dobili. Ministrstvo je sredi decembra sicer predvidevalo, da bo menjalna pogodba sklenjena “v začetku leta”, selitev pa naj bi izvedli v 30 dneh od sklenitve pogodbe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.