Slovenija
15 ogledov

Kritiki skriti za stroko?

Leskovška obvoznica je zarisana že 30 let, polovica je je tudi že zgrajene. (Fot Žurnal24 main
Prepiri. Del krajanov za gradnjo leskovške obvoznice, del za ohranitev narave.

Krško, Leskovec pri Krškem. “V sklopu izdelave občinskega prostorskega načrta bo občina naredila vse potrebne študije in analize o potrebnosti izgradnje obvoznice za naselje Leskovec,” je eden od sklepov občinskega sveta. Drugi sklep pravi, da bodo, če se bo izkazalo, da je obvoznica potrebna, narejene variantne rešitve za celotno traso. Župan Franc Bogovič je točko o obvoznici uvrstil na dnevni red seje občinskega sveta zaradi negodovanja nekaterih občanov in številnih pobud in vprašanj svetnika Mira Čelana. Rezervacija prostora za obvoznico je bila v prostorske akte sicer zarisana že pred 30 leti, dokončnejšo obliko pa dobiva z občinskim podrobnim prostorskim načrtom, ki je v fazi pridobivanja smernic.

Pobudnika izbrisa obvoznice, ki prihaja iz drugega okolja, vabim, naj si pride ogledat promet med peto in osmo uro.
Bojan Mežič, predsednik KS Leskovec pri Krškem

Nasprotniki obvoznice
Na teh cestah ni velikega prometa, ni nesreč, gre za zapravljanje denarja, poleg tega pa je trasa obvoznice predvidena na poplavnem in plazovitem območju,” navaja Čelan, ki zastopa mnenja nekaterih krajanov Leskovca, sam pa je doma iz sosednje krajevne skupnosti. “Obvoznica se zajeda v območje varovanega gozda, naravnih vrednot in zmanjšuje vrednost kulturne dediščine,” dodaja svetnik, sklicuje pa se tudi na mnenje zavoda za varstvo narave o nesprejemljivosti lokacije.

“Interes skrili za naravo”
Kritiki povezovalne ceste so se skrili za strokovno mnenje zavoda za naravo, v resnici pa gre za osebne interese tistih, ki so pokupili zemljišča, kjer bo šla obvoznica,” je oster svetnik Peter Žigante. “Poklicali so me in me prosili, ali bi pomagal najti argumente proti tej trasi,” razkriva Žigante, ki je kot strokovnjak sodeloval pri predvidenem trasiranju ceste. “Naj raje odkrito povedo, kaj hočejo, pa se bomo pogovarjali, da bo najugodneje za vse,” dodaja svetnik, sicer direktor Savaprojekta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.