Slovenija
8 ogledov

"Kriv je direktor"

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
V štajerski izdaji tiskanega Žurnala24 pišemo: Za okrog 50 delavcev Mure – Unikat se odpirajo zaposlitve v družbi Mura in partnerji.

Murska Sobota. Danes do 14. ure mora Stanko Sraka, direktor Mure – Unikat, vložiti predlog za stečaj družbe. “Plač prejšnji teden nismo dobili. Ne moremo plačati položnic, živimo pa zelo težko. Naj se že končno ta agonija konča,” pravi Avgust Cigüt, predsednik sveta delavcev te družbe. Mura – Unikat zaposluje 75 delavcev, ki so včeraj delali zadnji dan.

Račun blokiran že 28 dni
Mura – Unikat, v kateri se ukvarjajo s šivanjem po meri – nekaj naročil so imeli tudi za Slovensko vojsko –, ima že 28 dni blokiran transakcijski račun. Od ustanovitve pred dvema letoma so pridelali okrog milijon evrov izgube. Na vprašanje, ali bo Sraka vložil stečaj, je včeraj odgovoril: “Odločam se v tej smeri. Bojim se, da mi kaj drugega ne bo preostalo.” Sraka s prstom za nastali položaj kaže na državo. “Ne bi hotel biti hudoben, bi vas pa želel spomniti na obljube, da bodo vse družbe, ki bodo ostale na pogorišču Mure, deležne enake pomoči. Mi obljubljenih poroštev nismo dobili.”

Branko Đorđević, stečajni upravitelj Mure v stečaju, ki je lastnik družbe Mura – Unikat, je prepričan: “Za stečaj je odgovoren izključno direktor družbe in nikakor ne poroštva, saj če bi jih država dala, bi zdaj vse izgubila. Vodstvo ni imelo vpogleda v vodenje in likvidnostno stanje podjetja.” Za okrog 50 delavcev se odpirajo zaposlitve v družbi Mura in partnerji, ki trenutno zaposluje 1.282 ljudi in posluje pozitivno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.