Slovenija
26 ogledov

"Kriv je za ves kriminal"

Boris Popovic Žurnal24 main
Boris Popovič. Kriminalist ga toži, ker ga je javno povezal s kriminalci.

“Napadi in žaljive obdolžitve so se začeli pred osmimi leti in se stopnjevali. Najprej sem mislil, da gre le za način Popovičeve obrambe,” je včeraj v nadaljevanju glavne obravnave zasebne kazenske tožbe povedal nekdanji koprski kriminalist Ljubo Volmuta, ki jo je zaradi žaljive obdolžitve vložil proti Borisu Popoviču. “Svoje obtožbe je širil od mojega domnevnega trgovanja z drogo do celo otroške pornografije. Doma imam ženo pa tri vnuke, bili smo prizadeti. Obtožbe so sprožale številna vprašanja iz mojega okolja, zato sem se odločil za tožbo,” je dodal.

Popoviču ni žal za izrečeno, saj naj bi šlo za čisto resnico. Volmut se je za tožbo odločil, ker mu je Popovič javno očital sodelovanje pri različnih kaznivih dejanjih, kaplja čez rob pa je bila izjava v pogovoru za TV Koper. V tej je dejal: “Kos (Drago, nekdanji predsednik protikorupcijske komisije; op. p.) ima honorarno zaposlenega bivšega šefa kriminalistične policije v Kopru Ljuba Volmuta, ki je kriv za ves kriminal, ki se v Kopru dogaja vsa ta leta.”

Komentarjev 1
  • Veteran 19:01 15.oktober 2011.

    Dejstvo je, da resnica boli. Žalostno je videti upokojenca, ki nima kaj delati in se loti tožbe namesto, da bi vnuke čuval.