Slovenija
3 ogledov

Krivca niso in ne bodo iskali

Matjaž Kopitar www.alesfevzer.com
Poškodbe. Hokejistov oče vratarja državne reprezentance obtožuje, da je sinu uničil kariero.

Napad. “Ne želim biti maščevalen. Želim le, da velja določen red. Če so bili pred časom hokejisti izključeni iz kluba zaradi napada na trenerja, naj enak red velja tudi v tem primeru,” je dejal Jani Tavčar, oče nekdanjega hokejista, ki mu je pred 11 leti nekdo v rokavico nastavil steklovino. Neuradno naj bi policisti takrat napada na Tavčarja mlajšega osumili tri soigralce Hokejskega kluba Slavija iz Zaloga, med njimi vratarja Gašperja Krošlja, ki se je po letih službovanja v hokejskih klubih na Hrvaškem in Slovaškem s to sezono vrnil v domovino in bo kot vratar igral tudi za našo hokejsko reprezentanco. Oče hokejista naj bi o tem tudi obvestil hokejsko zvezo, a tam kakršnekoli uradne prijave niso prejeli.

Različni zgodbi

“Sin si je takrat porezal vse prste in iz strahu tudi nehal igrati hokej,” je razložil Tavčar. Kot nam je zatrdil, naj bi na sodišču tekli določeni postopki, ki pa zaradi odsotnosti Krošlja niso bili zaključeni.

“Tega primera na okrožnem državnem tožilstvu ne beležimo,” so odgovorili na ljubljanskem tožilstvu. Kot smo izvedeli neuradno, naj bi jih o dogodku sicer obvestili ljubljanski kriminalisti, ki naj bi očetovo prijavo domnevnega kaznivega dejanja začeli obravnavati, a postopkov niso nadaljevali.

Bili so mladoletni

“Dogodek je bil obravnavan, a ker so bili takrat vsi trije mlajši od 14 let, po zakonu ne morejo biti kazensko odgovorni. Otrok namreč ni možno kazensko preganjati. Za določeno ravnanje, ki so ga zakrivili, zato policija tudi ni mogla sprožiti postopkov,” so neuradno razložili v policijskih vrstah.

Komentarjev 1
  • Marko Treven 21:15 20.november 2011.

    debil se spomne po 11letih.. mal dnar stiska pa ajd gremo probat :)) eh.. pateticno