Slovenija
189 ogledov

Krivde za nesrečo ni priznal

slovenija 15.04.14. Dolenjska, Novo mesto, Zlatko Zagorc na sodiscu, zadaj Nastj Jerca Božič Kranjec
Na sodišču. Po enem letu o prometni nesreči, v kateri je umrl 18-letnik na skuterju. Znova predlog za izločitev toksikoloških dokazov.

Zlatko Zagorc krivde za prometno nesrečo, v kateri je 30. aprila lani umrl Lenart Krevs, na včerajšnjem predobravnavnem naroku ni priznal. Če bi jo, je višji državni tožilec Bojan Avbar zanj predlagal odvzem vozniškega dovoljenja za pet let in osem let zaporne kazni.

Komaj prebral obtožnico

Obtožnico, ki Zagorcu očita, da je nesrečo na Ljubljanski cesti povzročil pod vplivom alkohola in kokaina, ko je z avtom BMW X6 na odseku, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro, vozil prehitro in na levem voznem pasu trčil v voznika skuterja Krevsa, ki je umrl na kraju nesreče, je Avbar le s težavo prebral do konca; kot je priznal kasneje, se mu je to zgodilo prvič v 30-letni karieri.

Dejan Rituper, Zagorčev zagovornik, je sodišču ponovno predlagal, naj iz dokaznega gradiva izloči poročilo o toksikološki preiskavi, saj naj bi bili ti dokazi pridobljeni nezakonito. Isti predlog je v fazi preiskave višje sodišče že zavrnilo, zato je Avbar menil, da s ponavljanjem le zavlačujejo kazenski postopek.

Lažje, če bi priznal

"Pričakovala sem, da ne bo priznal, čeprav menim, da bi bilo zanj bolje, če bi. V tem primeru bi bilo tudi meni lažje, saj bi vedela, da je svojo krivdo sprejel in je pripravljen nositi posledice," je dejala Lenartova mama Karmen Krevs.

O predlogu Zagorčevega zagovornika bo zdaj odločala sodnica Mojca Hode, ki je zato začetek glavne obravnave preložila za nedoločen čas. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 17:32 16.april 2014.

    Dajte mu dvojno , da bo drugič vedel pit in se drogirat .Tak gospod pa narkoman in pijanec !!! FUJ !

  • depresija 11:21 16.april 2014.

    20 let zapora in basta! Vsaj 20..