Slovenija
2 ogledov

Krivi le, ker so verjeli Božiču

Žurnal24 main
Člani Civilne iniciative za ureditev železniških prehodov občine Kidričevo zavračajo kakršnokoli krivdo za nedeljsko nesrečo v Cirkovcah, ki je zahtevala tri življenja.
" Ministru Janezu Božiču je najlažje reči, da je vsega kriva civilna iniciativa. Dejstvo pa je, da sploh ne pozna položaja na terenu, saj ga doslej ni bilo v Cirkovce. Tudi on bo moral na koncu priznati, da je kriv, ne pa krivdo iskati zgolj pri drugih," je dejal predsednik inciative Damjan Medved . Po zadnjih obljubah pristojnih se bodo dela na nezavarovanem prehodu v Cirkovcah začela v soboto. Po Medvedovih besedah so člani iniciative delno krivi zgolj zato, ker so verjeli Božičevim obljubam.

Vsi iščejo krivdo pri drugih. © BOBO

 
Civilna inciativa bo vložila ovadbo zoper odgovorne

Medved je znova napovedal, da bodo člani iniciative v ponedeljek vložili kazensko ovadbo zoper po njihovem mnenju odgovorne za črno statistiko prehoda v Cirkovcah, isti dan pa bodo pripravili tudi svoj zadnji protestni shod. Na njem bodo brali obljube, ki so jih dali pristojni. Po njegovih besedah še niso sprejeli končnega dogovora o načinu in vsebini ovadbe ter zoper koga vse jo bodo vložili.
 
 

Tudi minister Božič bo moral priznati, da je kriv.

Damjan Medved

 

Vlada je na četrtkovi seji sicer razrešila direktorja agencije za železniški promet Rajka Satlerja . Razlog za njegovo razrešitev je, da po besedah ministra za promet Janeza Božiča projekt postavitve zapornic v Cirkovcah ni bil izpeljan do 4. avgusta, kot je Satler zatrjeval tako občini Kidričevo kot generalni direktorici direktorata za železnice in žičnice na ministrstvu za promet Jelki Šinkovec Funduk

O odstopu minister Božič ne razmišlja. Kot je dejal po seji vlade, ni slišal očitka na svoje delo niti od članov vlade niti od koalicijskih strank. Odgovornost je na strani direktorja agencije za železniški promet in ne ministra, je ponovil ter dodal, da bi, če bi bil za neuresničeni projekt postavitve zapornic v Cirkovcah kriv on, nedvomno odstopil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.