Slovenija
0 ogledov

Kriza ni ovira za trošenje

žepna ura Shutterstock
Nakup. Slovenske železnice bodo za 411 žepnih in ročnih ur plačale 60 tisočakov.

Nagrade. Slovenske železnice (SŽ) kupujejo 346 moških žepnih ur in 64 ženskih zapestnih ur. Kakšne ure želijo, so jasno določili.

Za uro okoli 120 evrov

Moške morajo biti v celoti kovinske, premera 49 milimetrov, ohišje s pokrovom mora biti srebrne barve s poliranim sijajem. Na hrbtni strani mora biti gravura ali ulitek lokomotive in na številčnici odtisnjen logotip SŽ. Za en primerek so pripravljeni odšteti od 90 in 120 evrov brez DDV.

Ženske ure morajo biti v celoti izdelane iz srebra, zlata ali kombinacije obeh, na hrbtni strani ure pa mora biti gravura SŽ. Za eno bi plačali od 100 in 130 evrov brez DDV.

Podrobnosti (še) ne povedo

Ponudbe so odpirali pred dvema tednoma. Vsak ponudnik je moral priložiti vsaj tri vzorce moške ure in tri ženske ure. Na vprašanje, katero znamko in kakšen model ur so izbrali, so nam na SŽ odgovorili: “Odločitev o izboru še ni bila sprejeta, zato vam konkretnih podatkov o ponudnikih in njihovih ponudbah ter vzorcev ur ne moremo posredovati. Več vam bomo lahko povedali, ko bo opravljen izbor ponudnika, kdaj točno bo to, pa trenutno še ne vemo.”

“Ure bodo darilo”

“Gre za ure, ki jih na SŽ tradicionalno podelimo zaposlenim, ki so že tri desetletja zvesti našemu podjetju, kot simbolično zahvalo za njihovo dolgoletno delo. Kot vsako leto je bil za to tudi letos objavljen javni razpis,” so pojasnili odločitev o nakupu žepnih in ročnih ur.

Na vprašanje, ali se jim ne zdi bolj modro, da bi se letos obdarovanju odrekli, ker je gospodarstvo v krizi (SŽ so samo lani pridelale okoli deset milijonov evrov izgube), niso odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.