Slovenija
27 ogledov

Kriza niža cene

Kljub za turizem težkim časom so imele Terme Maribor nekaj več kot 614 tisoč evr Žurnal24 main
Terme Maribor. Kriza se pozna. Bresternica še čaka.

V Termah Maribor so lani imeli za okoli 11 odstotkov nočitev manj kot predlani. To naj bi bila po besedah Alenke Iskra, predsednice uprave Term Maribor, posledica predvsem gospodarske krize. "Morali smo se prilagoditi tudi zdajšnjemu položaju, ko cene aranžmajev padajo, tako da smo ponudili nižje cene nočitev v večdnevnih paketih," je pojasnila in dodala, da so takšno politiko pozimi ubrali tudi v hotelu Habakuk.

Kljub slabšim rezultatom poslovanja glede na načrte pa odpuščanj po zagotovilih uprave v njihovem podjetju ni bilo.

Po Piramidi še Habakuk

Terme Maribor so že lani vložile 700 tisoč evrov v obnovo 35 sob v mestnem hotelu Piramida. Kmalu pa bo končana tudi prenova sob v delu hotela Habakuk, ki je bil zgrajen leta 1998. "Generalno bomo osvežili sobe in posodobili center dobrega počutja," ni bila nič kaj konkretna Iskra.

Motel še ni pozabljen
Čeprav v Termah Maribor poudarjajo, da za turistični razvoj mesta naredijo veliko, pa je njihov objekt na območju nekdanjega motela v Bresternici še vedno propadajoča črna mestna packa. "Projekt revitalizacije tega območja smo že trikrat spreminjali. Še vedno imamo namen območje in objekt revitalizirati in tja pripeljati nove vsebine. Pri tem pa še vedno sodelujemo z mestno četrtjo in Mestno občino Maribor," je sklenila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.