Slovenija
24 ogledov

"Kriza opleta z repom"

Minister Svetlik (desno) in direktor Tivadar sta se strinjala, da v Mariboru del Žurnal24 main
Mariborski CSD je včeraj praznoval 50 let delovanja

Maribor. “Mislim, da smo za vse ljudi dobro poskrbeli. Vsak, ki je v stiski, dobi državno pomoč. Tu je denarno nadomestilo, ko ga več ni, pa so izredne socialne pomoči,” je Ivan Svetlik, minister za delo, družino in socialne zadeve, odgovoril na vprašanje, kako bo pomagal mariborskim delavcem, ki so ob stečajih ostali brez dela.

“V zadnjih dveh letih dajemo za 1,25 milijarde več sredstev kot leta 2008. Z intervencijskimi ukrepi smo zaščitili okrog 25 tisoč delovnih mest,” je prepričan Svetlik, ki je ob tem pohvalil delo mariborskega centra za socialno delo (CSD).

Ob jubileju težave

Ta je včeraj praznoval 50 let delovanja, direktor centra Jožef Tivadar pa je zbrane na slovesnosti kljub temu pozval, naj razmislijo o financiranju centrov, saj jih denimo zaradi ukinitve zaposlitev prek javnih del pestijo težave. “Kar šest odstotkov brezposelnih na račun ukinitve javnih del prihaja z našega centra, ki zdaj izvaja tudi manj programov,” so opozorili že prejšnji teden.

“Za denarne socialne pomoči vsak mesec porabimo več kot 1,2 milijona evrov, številka pa le še narašča,” je opozoril Tivadar. Za lažje delovanje enot CSD so nekaj denarja včeraj namenila tudi različna združenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.