Slovenija
27 ogledov

Kriza skrčila ponudbo dela

Zaposleni v gostinstvu bodo z zakonom o malem delu najbolj na udaru, so prepriča Žurnal24 main
Študentsko delo. Največ ponudb za delo v strežbi in pospeševanju prodaje.
Urne postavke
Strežba. 3,5–7 €.
Hostesno delo. 5–13 €.
Prodaja. 3–5 €.
Administracija. 3–4,5 €.
Selitve. 5 €.

Vprašani študentski servisi že nekaj časa opažajo, da je ponudba študentskih del zaradi gospodarske krize manjša. “Zato se pogosteje dogaja, da so študenti bolj primorani poprijeti za tudi manj priljubljena študentska dela, ki se zdaj nekoliko hitreje oddajo,” je pojasnila Carmen Vodovnik iz e-Študentskega servisa.

To so običajno dela, ki so plačana po učinku, akviziterska dela in podobno.

Ne pod tri evre na uro
Pri študentskem servisu M servis pa pojasnjujejo, da kljub krizi še vedno nekoliko težje oddajo dela, kjer je urna postavka nizka, torej pod tremi evri na uro. Podobnega mnenja so tudi v Študentskem servisu Maribor, kjer je Andreja Keglević pojasnila, da študenti poprimejo za skoraj vsako delo, ključni dejavnik pri izbiri pa je seveda urna postavka.

Delodajalci trenutno največ razpisujejo fizična dela, kot so montaža stavbnega pohištva, pomoč pri elektroinštalacijah, selitve, čiščenje, deklariranje, pakiranje, delo v proizvodnji in kratkotrajna fizična dela. Poleg tega pa ponudniki zaposlitev povprašujejo po študentih za delo v prodaji, promociji, trženju in strežbi ter za poučevanje in anketiranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.