Slovenija
11 ogledov

Kriza tudi z Božičkom

Vojko Čok (Banka Koper) in Egon Bandelj (Splošna plovba) sta zaposlenim zagotovi Žurnal24 main
Izmed desetih večjih vprašanih družb v slovenski Istri, sta le dve že napovedali izplačilo 13. plače ali božičnice – Banka Koper in Splošna plovba.
 

Božičnica in 13. plač

Razlika. Trinajsto plačo opredeljujejo kolektivne pogodbe in se izplača na podlagi uspešnosti poslovanja podjetja ter se všteva v pokojninsko osnovo. Božičnica pa je bolj izbira delodajalca.

"Za leto 2008 je predvidena božičnica v višini do ene mesečne plače. V tej višini je bila izplačana lani,“ je povedal predsednik uprave Banke Koper Vojko Čok. Božičnico ali 13. plačo lahko pričakujejo tudi v Splošni plovbi, kjer prav tako še niso določili zneska, lansko izplačilo pa je enako dosegalo eno mesečno plačo.

Še brez odločitve
O 13. plači in božičnici se še morajo določiti v Tomosu (lani so izplačali 200 evrov neto božičnice), Luki Koper (lani 13. plačo kot povprečje plač od januarja do novembra), Intereuropi (lani božičnico kot 30-odstotno povprečno mesečno plačo v družbi, nekateri pa tudi 13. plačo kot delež od plače), Cimosu (lani 500 evrov bruto), Lami (lani 273 evrov bruto) in Adriatic Slovenici (lani 602 evra). V OMV Slovenija izplačujejo nagrado po svojem sistemu nagrajevanja enkrat letno, iz Citroena in Istrabenza pa odgovorov nismo prejeli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.