Slovenija
8 ogledov

Kriza vse globlja

Sindikalista sta včeraj razdelila prvo polovico pomoči. Dodatnih 40 evrov bodo d Žurnal24 main
54 zaposlenih v podjetju W & G, ki je v večinski lasti Walterja Wolfa, že stavka. Če ne bodo dobili plač, bodo stavkali tudi zaposleni v TVM.
"Ne verjamemo, da bo plača sploh prišla. Agonija traja že tri mesece. Smo pa trdno odločeni, da bomo stavko nadaljevali. Rešitev vidimo tudi v stečaju. Naši zaposleni nimajo več niti za avtobus, kaj šele za položnice. To je sramota! Naj direktorica razglasi stečaj, da se bomo lahko vsaj prijavili na zavod za zaposlovanje in dobili podporo," je bil včeraj razburjen Darko Kolmanič, sindikalni zaupnik v podjetju W & G, v katerem delavci že od februarja niso dobili izplačanih plač. Tako so včeraj ustavili stroje in se zbrali na zboru delavcev.

Ne verjamejo ji več
Vseh 54 zaposlenih v družbi, ki je v večinski lasti mogotca Walterja Wolfa, je včeraj že stavkalo. "Direktorica Marija Balič nas je na sestankih že štirikrat nategnila, da bomo dobili plačo. Kako naj ji še verjamemo?" se je razburjal eden izmed zaposlenih in dodal, da je komaj preživel že z mizernimi 500 evri na mesec.

Pravi, da bo denar jutri
Baličevi, ki je včeraj prišla mirit strasti v proizvodno halo propadajočega podjetja, delavcev ni uspelo prepričati, da bi stavko prekinili. "Potrudila sem se in zagotovila denar za del februarske in celo marčevsko plačo, in sicer jutri," jim je sporočila, obenem pa jih pozvala, naj ne stavkajo. "Walter Wolf ima sam probleme. Težko bi nam pomagal," je za Žurnal24 pojasnila prva dama podjetja W & G.

Tudi TVM grozi stavka
Včeraj pa plač prav tako niso prejeli v podjetju Tovarna vozil Maribor (TVM). "Delavci bodo počakali do petka. Če plač ne bo, bodo v ponedeljek začeli stavko," je pojasnil Branko Medik, sekretar Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.