Slovenija
16 ogledov

"Križanič ni sposoben"

Janša je vse obtožbe že zanikal. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Po mnenju Janše dilema o razrešitvi ministra Križaniča ni preprosta, čeprav po njihovem mnenju ni sposoben finančni minister.

"Po eni strani v SDS ni nobenih velikih dilem o tem, ali je Križanič sposoben finančni minister ali ne. Po našem mnenju ni sposoben, saj to zelo jasno kažejo javnofinančne razmere v državi," je dejal predsednik SDS Janez Janša.

Po njegovem mnenju je postavljanje in zamenjava ministrov po drugi strani stvar vladne večine in vladne koalicije: "In tukaj ta dilema preseže neko vsebinsko vprašanje ter se spusti na raven politične kulture in higiene. SDS ne želi biti tista, ki bi enkrat svoje glasove posodila enemu, drugič drugemu delu vladne koalicije v medsebojnih obračunih."

Tako Janša ni natačno napovedal, kako bo največja opozicijska stranka ravnala, če bo premier Borut Pahor zaradi zahteve računskega sodišča državnemu zboru predlagal odločanje o razrešitvi finančnega ministra Franca Križaniča.

Prvak SDS meni, da bi se morala koalicija dogovoriti med seboj, v nasprotnem primeru pa omogočiti, da "se Slovenija resetira".

Brezposelnost, zadolževanje, finančna nedisciplina
SDS je sicer danes končal dvodnevni posvet. Sprejeli so oceno stanja v državi, s katero, tako Janša, nočejo kritizirati sedanje vlade, pač pa želijo pripraviti spremembe, tudi ustavne.

Trenutno se jim zelo skrb vzbujajoče zdijo tri zadeve. "Gre za naraščanje brezposelnosti, nadaljevanje enormnega zadolževanja in perečo finančno nedisciplino, zaradi katere propadajo tudi dobra podjetja," je dejal Janša.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.