Slovenija
17 ogledov

Križi in težave vseh v Čisti lopati

čista lopata, sojenje, 19.11.2010, sodišče, ivan zidar Žurnal24 main
Prestavljene obravnave. Po tem, ko je imel številne zdravstvene težave Ivan Zidar, ima zdaj probleme tudi izvedenec z oblikovanjem izvedenskega mnenja. Ker potrebuje dodaten čas, bo nadaljevanje sojenja šele naslednji teden.

Obe za ta teden sklicani obravnavi v zadevi Čista lopata sta preklicani. Izvedensko mnenje o zdravstvenem stanju enega od soobtoženih v primeru, nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja, še ni pripravljeno, je povedal Zidarjev zagovornik Boštjan Penko.

Čeprav sta bili obravnavi po dvomesečnem premoru sklicani za sredo in petek, bo nadaljevanje sojenja prihodnji teden. Na ljubljanskem okrožnem sodišču so sicer že na začetku poletja izdali odredbo za izvedenstvo o zdravstvenem stanju Ivana Zidarja, mnenje pa za zdaj še ni pripravljeno.

Do izdaje izvedenskega mnenja ostaja nekdanji prvi mož gradbenega velikana SCT, ki je v stečaju, izločen iz postopka. Svojo pogosto odsotnost s sojenja je opravičeval z zdravstvenim stanjem oziroma s težavami s hrbtenico.

Kot je znano, so v zadevi Čista lopata Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oziroma pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.

Komentarjev 3
  • pesjan 19:08 23.avgust 2011.

    sami tajkuni nič ne moreš ?

  • franceljtancelj 19:04 23.avgust 2011.

    Izgleda, da bo narod moral vzeti metlo in to golazen počistiti pol do pa mir.

  • nergač 15:22 23.avgust 2011.

    tole je res slovensko sodstvo v malem: tragikomedija.