Slovenija
7 ogledov

Krizni ministri pa na dopust

Včeraj je Pahor napovedoval pospešek konkurenčnosti. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Vlada na dopustu. Pahor in Širčeva lani nista imela niti dneva dopusta, Svetlik pa kar pet tednov.

Kriza. Skupaj skoraj sto dni so bili lani na dopustu ministri vladne krizne skupine Mitja Gaspari, Franc Križanič, Matej Lahovnik, Ivan Svetlik in Gregor Golobič.

Ministri na dopustu v krizi
Vlada je krizno skupino ministrov oblikovala takoj po nastopu mandata leta 2008, saj je, kakor premier Borut Pahor večkrat ponavlja, svet zajela “najhujša kriza po drugi svetovni vojni”. Izhodna strategija pa je luč sveta ugledala šele letos.

Lani je Pahor sprva napovedoval, da za vlado ne bo dopusta, potem je napoved sredi leta nekoliko omilil. Podatki, ki smo jih zbrali po ministrstvih, kažejo, da predsednika vlade upoštevata samo predsednik vlade sam in ministrica za kulturo Majda Širca.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 Pet tednov dopusta
Največ, po pet tednov, sta sicer lani dopustovala najstarejša ministra, Boštjan Žekš in bivši zdravstveni minister Borut Miklavčič, ki je lani veliko bolehal.

A le dan manj kot pet tednov je lani dopustoval tudi minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik. Odsotnost bo očitno plačal letos, saj je lani od desetih zastavljenih zakonov pripravil in udejanjil le enega, o minimalni plači. Letos pa ima na vladnem semaforju izpolnjenih načrtov še devet rdečih luči.

Tudi koordinator strategije Gaspari si je lani izdatno odpočil; privoščil si je le en dan manj kot štiri tedne dopusta. Golobič, ki je tudi krizni minister, pa tri dni dopusta več od Gasparija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.