Slovenija
8 ogledov

Krizni sestanek na RTV

Generalni direktor RTV meni, da referenduma o RTV prispevku ne more biti, saj gr Žurnal24 main
Popoldne krizni sestanek na RTV. Za mizo Guzej, Šetinc, Pikalo in Fili, ki so ga včeraj sicer potrdili za novega generalnega direktorja.

Programski svet RTV Slovenija je na včerajšnji seji za las potrdil novega generalnega direktorja; Marko Fili je namreč dobil 14 glasov, dva sta bila proti, štirje vzdržani glasovi.

Odločitev je nekoliko sporna; po zakonu o RTV je namreč za izvolitev na ta položaj potrebna večina glasov navzočih, po statutu RTV pa je za generalnega direktorja izvoljen kandidat, ki dobi večino glasov vseh članov programskega sveta, torej vsaj 15.

Čeprav jih je Fili prejel 14, so ga včeraj potrdili, in sicer z obrazložitvijo, da je zakon nad statutom. Fili je včeraj tudi že nastopil svoj mandat.

Senca dvoma v pravilnost odločitve očitno še vedno obstaja, saj naj bi se po naših podatkih na kriznem sestanku ob 14. uri sestali Marko Fili, predsednik programskega sveta Jernej Pikalo, prejšnji v. d. generalnega direktorja Anton Guzej in predsednik nadzornega sveta Lenart Šetinc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.