Slovenija
18 ogledov

Krka bo v noči na petek poplavila

Iskanje trupla Antonije v reki Krki Pixsell
Agencija RS za okolje (Arso) opozarja na povečano vodnatost rek na jugu države. Krka je v Podbočju že presegla opozorilni pretok 200 kubičnih metrov na sekundo, vse do večera pa bo še zmerno naraščala. V noči na petek bo na izpostavljenih delih poplavila.

Krka bo tako v noči na petek dosegla največji pretok okoli 250 kubičnih metrov na sekundo, pri katerem bo na izpostavljenih delih poplavila. Pretoki rek na zahodu Slovenije so sicer mali, na jugu veliki, drugod pa srednji. Kot še izhaja iz podatkov Arsa, je Kolpa v Radencih že presegla opozorilni pretok, a je ta ustaljen.

Močnejših padavin ne bo

Obeti meteorologov za naslednje dni večjega deževja ne predvidevajo. Ponoči in jutri bo pretežno jasno, zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.

V soboto bo delno jasno, nekaj več oblačnosti bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije, pihal pa bo jugozahodni veter. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo. V ponedeljek bo na vzhodu sončno, drugod bo več oblačnosti, ponekod po državi pa bo še možen tudi rahel dež.

Včerajšnje deževje, ki je zajelo Slovenijo, razen nekaj podrtih dreves večje škode ni povzročalo.

Komentarjev 1
  • Malo_vesti 20:58 20.september 2012.

    Verjetno je računalnik pokvarjen, Povprašajte na metereološki zavod.Padavin ni že 24 ur, tako da je sigurno nekaj narobe z obveščanjem.