Slovenija
18 ogledov

Krka jim je tokrat prizanesla

poplave Kostanjevica Jerca Božič Kranjec
Najhujše je mimo. Krka zalila le cesto na otoku. Umika se veliko počasneje, kot je naraščala.

"Vse se je srečno končalo, ni bilo tako hudo, kot je kazala napoved," nam je povedal Robert Zagorc, poveljnik kostanjeviške civilne zaščite. Za njim sta najtežja dneva po septembru 2010, ko je Krka zalila celotni otok in je bilo v hišah do meter vode.

Zagorc je ob tokratnih pripravah na povodenj opazil, da so bili ljudje zaradi takratne izkušnje veliko bolj vznemirjeni, saj so spomini še zelo živi. "Voda se je sicer razlila po otoku, vendar nobena hiša ni bila ogrožena, pod vodo je bila le cesta, ki je bila zato zaprta," je opisal Zagorc.

Upada počasi

Kostanjevčani so se včeraj ozirali v nebo, budno spremljali vremensko napoved in upali, da se bo Krka v strugo umaknila še pred novim dežjem. "Za zdaj je upadla samo štiri centimetre," je Zagorc ugotavljal včeraj popoldne. Medtem ko je dan prej naraščala do deset centimetrov na uro, je včeraj upadala le po centimeter ali manj na uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.