Slovenija
27 ogledov

Krka: Letos za malo tovarno novih ljudi

Novomeška Krka se kljub recesiji vztrajno širi. Letos 240 novih zaposlitev v Slo Žurnal24 main
Krka je najuglednejši zaposlovalec lanskega leta. Letos je v celi Krkini skupini 390 novih sodelavcev, v Sloveniji 240. Povprečna plača Krkinih zaposlenih je 2.500 evrov bruto.

Iskalci zaposlitve so v raziskavi, ki jo je lani jeseni izvedel zaposlitveni portal Mojedelo.com, za najuglednejšega delodajalca v Sloveniji izbrali družbo Krka.

Krka najbolj zaželena med vsemi iskalci
V raziskavi je sodelovalo preko 3000 iskalcev nove zaposlitve, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled posameznih slovenskih podjetij. Že drugič zapored − prva raziskava je potekala leta 2007 − je naslov najuglednejšega pripadel novomeški Krki.

"Izračunani količnik portala Mojedelo.com leta 2007 je za Krko znašal 0,97, po lanski anketi se je povišal na 1. To pomeni, da bi se vsi anketiranci najraje zaposlili pri nas," poudarja dr. Dular.
 

Direktor kadrovskega sektorja v Krki dr. Boris Dular je za Žurnal24 povedal, da so ob prejetju priznanja portala Mojedelo.com še najbolj veseli dejstva, da so čisto vsi sodelujoči v anketi za najbolj zaželenega delodajalca izbrali Krko.

Letos bo vseh novih zaposlitev v Sloveniji 240
Lani so v Krki poleg novih delavcev, ki so nadomestili 60 upokojenih delavcev, zaposlili še 181 novih. Svoje vrste bodo z letošnjim letom še naprej krepili.

V vsej Krkini družbi, torej tudi v tovarnah v tujini, bodo letos zaposlili 390 novih ljudi, v Sloveniji 240. "V današnjih nezavidljivih časih je to vsekakor zavidljivo, novih sodelavcev bo za malo tovarno," ugotavlja dr. Dular.

Trenutno poteka gradnja Krkinega obrata Ločna, s katerim bodo povečali kapacitete v proizvodnji tablet in kapsul. Ta tovarna bo končana v sredini leta 2011, že letos pa Krkin obrat v Bršljinu v Novem mestu.

Povprečna plača v Krki 2.500 evrov bruto
Časnik Finance je ta teden objavil, da je bil predsednik uprave Krke, Jože Colarič, lani najbolje plačani slovenski menedžer. V letu 2009 je zaslužil 326.114 evrov bruto brez variabilnega dela in bonusov, oziroma 27.176 na mesec. Njegova fiksna plača je v primerjavi z letom 2008 zrasla za štiri odstotke.

Boris Dular pri tem podatku pove, da je povprečna plača vseh Krkinih delavcev znašala 2.500 evrov bruto na mesec. Poleg tega delavci v družbi vsake pol leta prejmejo poseben dodatek, kar na leto skupno znese za približno poldrugo mesečno plačo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.