Slovenija
16 ogledov

Krka pomaga slepemu dečku

(Foto: Dolenjski list) Žurnal24 main
Družina 10-letnega slepega dečka Klemna, ki boleha tudi za cerebralno paralizo in Westovim sindromom, bo jutri prejela pomoč družbe Krka.

Poročali smo že o bridki zgodbi družine iz Šentjerneja na Dolenjskem, ki se zaradi hudo obolelega 10-letnega Klemna že nekaj časa bori s hudo socialno stisko. Deček je slep, ima hudo obliko cerebralne paralize in Westov sindrom, torej hudo obliko epilepsije, ki povzroča tako telesno kot duševno zaostalost.

Krkina donacija bo zadostila polovici predvidenih stroškov, zato akcijo zbiranja denarja za pomoč dečku Klemnu nadaljujejo. Denarja so veseli na TRR: 03150-1000011681, sklic 903017 pri OZRK Novo mesto, Rozmanova 30, Novo mesto.

Starša potrebuje 24-ur na dan; nekaj časa je bival v dnevnem centru, vendar tam ni mogel ostati, saj večji del časa leži, sedeti zaradi svojih hib ne more dolgo časa. Mama se je zato odločila ostati doma, ta odločitev pa je povezana z nujno obnovo hiše. Gradnja prizidka, kamor bodo namestili tudi dvigalo, bo družino stala nekaj manj kot 16 tisoč evrov.

Ker tega izdatka sami niso zmožni pokriti, so zbiranje prostovoljnih prispevkov organizirali novomeški in šentjernejski Rdeči križ ter šentjernejska občina, v olajšanje vseh pa je danes prišla vest iz novomeškega farmacevta, Krke. Jutri bo družini nakazala osem tisoč evrov, torej polovico vrednosti investicije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.