Slovenija
28 ogledov

Krka z več kot milijardo prihodkov

Skupina je lani za naložbe namenila 114,3 milijona evrov, na novo so zaposlovali Žurnal24 main
Skupina Krka je lani ustvarila za več kot milijardo evrov prihodkov. Prodaja se je v primerjavi z letom 2009 dvignila za šest odstotkov. Načrte za prihodnost že imajo.

Predsednik uprave Krke Jože Colarič je dejal, da bo v primeru matične družbe čisti dobiček predvidoma nekoliko manjši kot dobiček skupine. Z doseženo prodajo je skupina Krka dosegla in celo presegla zastavljene načrte.

Na tujih trgih je prodaja skupine Krka lani znašala 905,4 milijona evrov, kar predstavlja 90 odstotkov celotne prodaje skupine. V Vzhodni Evropi se je njena prodaja povečala za 17 odstotkov, v Srednji za desetino, v Jugovzhodni pa za sedem odstotkov, je navedel.

Skupina je zabeležila za odstotek manjšo prodajo v Sloveniji in za 7 odstotkov manjšo na trgih Zahodne Evrope ter čezmorskih trgih, najvišji dobiček so ustvarili na trgu Srednje Evrope, kjer so ustvarili 293,7 milijona evrov prihodkov od prodaje.

Optimistični glede prihodnosti
Glede prihodnosti Krke je Colarič optimist. Načrti za prihodnost so že znani, saj v skupini že vedo, kaj bodo konec tega desetletja in v začetku naslednjega ponudili tržišču. Colarič ocenjuje, da se zlato obdobje izdelave generičnih zdravil ne izteka, temveč naj bi trajalo še vrsto let.

V naslednjih letih bo padlo veliko produktnih patentov, na trg pa bo prišlo veliko novih izdelkov. V Krki trenutno snujejo več kot sto novih izdelkov, še naprej pa bodo do 10 odstotkov prihodkov od prodaje vlagali v raziskave in razvoj, je še povedal Colarič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.