Slovenija
9 ogledov

Krka zdravil (za zdaj) ne bo dražila

Brez recepta. Nameravane podražitve zdravil ne bo; podražitev je primerneje preklicati, pravijo.

Novo mesto. V Krki so nameravali podražiti 13 zdravil, med njimi zrnca proti gripi daleron C 500, daleron cold3, vitamine B-complex, nalgesin S in rutacid. Najbolj, za 16 odstotkov, naj bi se podražila zrnca proti gripi.

Zaradi dviga cen surovin
Kot so pojasnili za časnik Finance, naj bi bil vzrok podražitve dvig cen surovin, prilagajajo pa se tudi cenam primerljivih konkurenčnih izdelkov. Včeraj pa so iz Krke sporočili, da “želijo svojim kupcem še naprej zagotavljati kakovostne izdelke po sprejemljivih cenah”. Na vprašanje, zakaj so si premislili, so zapisali, da je primerneje, da podražitve prekličejo.

Zdravila brez recepta – večinoma gre za tako imenovana sezonska zdravila – so podražili v Leku in GSK, in sicer od tri do 23 odstotkov, za podražitev pa se tako kot Krka ni odločil Bayer. Iz novomeškega farmacevta so obenem sporočili tudi, da sprememb cen za zdravila brez recepta ne načrtujejo niti v bližnji prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.