Slovenija
18 ogledov

Krožišče tudi v Olmu

Jutri bo MOK križišče pri lekarni v Olmu spremenila v začasno krožišče. (Foto: B Žurnal24 main
Promet. Koprska občina bo za večjo varnost jutri postavila novo krožišče.

“Krožišča zmanjšujejo hitrost voznikov in število trkov, so varnejša in pretočnejša,” pojasnjuje Raf Klinar, predstojnik urada za gospodarske javne službe in promet na Mestni občini Koper (MOK). Kot domala vsa križišča v Kopru bo občina za povečanje prometne varnosti in pretočnosti prometa v krožišče preuredila tudi semaforizirano križišče pri lekarni v Olmu.

Od jutri naprej

V krožiščih se zgodi manj trkov. Poleg tega zaradi nizkih hitrosti v večini primerov trpi le pločevina.
Raf Klinar

Sprememba iz semaforiziranega križišča v krožišče bo potekala jutri, postavili pa bodo začasna premična plastična stojala. “Zato vse voznike pozivamo k pozornosti in upoštevanju prometne signalizacije na tem območju,” opozarjajo na MOK. Kot so nam še povedali, bodo to krožišče pozneje uredili v trajno krožišče.

Kmalu pri Vinakopru

Še en teden
Zapore cest. Zaradi gradnje dveh krožišč v Kopru so nekatere ceste zaprte. Zapora Ljubljanske ceste pri koprskem stadionu bo trajala predvidoma do naslednjega petka. Zapora Kolodvorske ceste pri krožišču ob Planetu Tuš pa do naslednjega četrtka.

Prav tako naj bi tudi križišče pri Vinakopru kmalu postalo krožišče, ki bo olajšalo vožnjo predvsem tistim, ki se vozijo po stari bertoški cesti. “MOK se o tem križišču pogovarja z Direkcijo RS za ceste, saj gre za državno cesto. Potrdimo pa lahko, da bo tam stalo začasno krožišče; upajmo, da še pred turistično sezono,” dodaja Klinar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.