Slovenija
53 ogledov

"Krščanski demokrati smo položili temelje nove države"

Ljudmila Novak Reševalni pas/Twitter
Tabor stranke NSi v Vojniku. Ljudmila Novak je poudarila, da so prav krščanski demokrati pred 25 leti položili temelje nove države. Evropski poslanec Lojze Peterle pa je pri tem ocenil, da smo Slovenci takrat dokazali, da je mogoča tudi drugačna Slovenija.

Krščanski demokrati so odigrali pomembno vlogo pri nastajanju nove države, je dejala Ljudmila Novak, ki je prepričana, da bi lahko Slovenija šla v še boljšo smer, če ne bi prišlo do razpada Demosa pred 25 leti. Po njeni oceni Slovenija danes potrebuje več složnosti ter kredibilne in verodostojne voditelje, ki bodo znali ljudi pripraviti k sodelovanju. Slovenija po mnenju Novakove potrebuje prave ukrepe, ki bi ljudem olajšali življenje.

Po besedah Lojzeta Petrleta so slovenski krščanski demokrati za projekt samostojne in demokratične slovenske države pridobili največ volivcev slovenske pomladi in bili z vso odgovornostjo v jedru njegove uresničitve. Za zaskrbljujoče stanje v Sloveniji po njegovem prepričanju niso krive osamosvojitev, demokracija in EU, pač pa odkloni od vrednot osamosvojitve, ki je dala Sloveniji večletni gospodarski zagon.

"NSi je kot naslednica slovenskih krščanskih demokratov ponosna na delež, ki so ga krščanski demokrati prispevali k osamosvojitvi. Zavedamo se svoje odgovornosti za razvoj Slovenije v duhu povezovalnih vrednost osamosvojitve. Krščanski demokrati niso razumeli osamosvojitve zgolj kot prelom z Jugoslavijo in z nedemokratičnim režimom, ampak kot trajen temelj bodočega sožitja vse nacije," je poudaril evropski poslanec NSi.


EU se po mnenju evropskega poslanca sooča z lastnimi krizami in konflikti v svojem sosedstvu. Stranke političnega centra, ki so razvile evropski projekt, namreč slabijo, politična bitka pa ne teče za "več Evrope", temveč za "kako se izogniti manj Evrope". Za Peterleta bi Britanci z odhodom iz EU tvegali razpad svoje države. "Tisti, ki smo doživeli razdeljeno Evropo in totalitarizem, vemo, zakaj je potrebna močna in združena Evropa. Vemo, kaj branimo," je še dejal Peterle.

Letošnji tabor je največja tovrstna prireditev NSi v tem letu, na njem pa se vsako leto zbere več tisoč članov stranke in simpatizerjev.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 11
  • dragec 01:38 13.junij 2016.

    NEKAJ SO SLABI TEMELJI TE VAŠE HIŠE

  • gornik 20:44 12.junij 2016.

    Zakaj je manjkal murgelcvergl.

  • Žurnalček 19:45 12.junij 2016.

    Naredili ste tako malo , da se s tem jaz ne bi hvalil ! Zgleda da je NSi bil tisti , ki je odšel s 14. kongresa KPJ v Beogradu !