Slovenija
86 ogledov

Kršitev tudi v drugo niso našli

avtomatska pralnica, pranje Shutterstock
TPV Avto. Podjetje zaradi odpuščenih pod drobnogledom inšpektorjev.

V TPV Avtu so, ko so konec leta zaprli avtopralnico za zunanje stranke, odpustili tam zaposlene. V interni avtopralnici pa naj bi, kot trdi naš bralec, zaposlili delavca prek študentskega servisa, medtem ko bi to delo lahko ponudili kateremu od odpuščenih 
delavcev.

Naš bralec se je zato obrnil na inšpektorat za delo, a kot pravi, ugotavlja, da naj bi bil novomeški inšpektor, ki nepravilnosti ni ugotovil, zaradi poznanstev z vodstvom podjetja pristranski.

Izposojeni inšpektor

Franc Rančigaj, glavni inšpektor Republike Slovenije za delo, nam je pred dnevi povedal, da novomeški inšpektor kršitev zakonodaje ni ugotovil, a da bo zaradi izključitve možnosti pristranskosti nov ogled opravil inšpektor iz druge območne enote.

“Ravno danes smo imeli inšpekcijo in znova niso ugotovili nepravilnosti,” nam je v sredo dejal Vladimir Bahč ml., direktor TPV Avta. Pojasnil je, da študenta zaposlujejo le ob konicah, ker za redno zaposlitev dela ni dovolj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.