Slovenija
47 ogledov

"Kruh so obdavčili z 22,9-% DDV!"

Mercator v Izoli Facebook
Na Facebook strani je ena izmed skupin objavila račun iz trgovine Mercator v Izoli, iz katerega je razvidno, da so pri kruhu obračunali 22,9-odstotni DDV. Iz Mercatorja so nam sporočili, da je bila za napako kriva tehtnica.

"Očitno v Mercatorju služijo na turistih. V Izoli so namreč namesto 8,5-odstotni DDV, obračunali kar 22,9-odstotni DDV," je bila zapisano pod sliko na Facebook strani ene izmed skupin.

Iz računa je namreč razvidno, da je na etiketi za kruh DDV višji, kot je to zakonsko predpisano.

"Kriva je tehtnica"

Za pojasnilo smo se obrili na Mercator. Tiskovna predstavnica za stike z javnostjo Tanja Durin nam je sporočila, da je bil kljub napaki na računu DDV pravilno obračunan. "Na nalepkah, ki so se izpisovale s tehtnic na oddelku kruha in delikatese, je bil pri rubriki DDV zapisan nepravilen podatek. Napako na izpisu nalepk je pooblaščeni serviser, ki vzdržuje tehtnice, že odpravil."

Kupnici se za napako iskreno opravičujejo in zatrjujejo, da zaradi te tehnične napake ni bila oškodovana. Prav tako ne drugi kupci, saj sta bila tako znesek za plačilo kot DDV pravilno obračunana, so še dodali.

Komentarjev 8
  • Mercator 09:58 30.julij 2012.

    Spoštovani 1111, blagajničarke, v nobeni od naših prodajaln, absolutno nimajo navodil, da bi morale kupcem dvojno zaračunavati kupljeno blago. Kar se tiče gneče pa bomo preverili. Lep pozdrav,Mercator

  • Tina Novak 21:48 29.julij 2012.

    Ma ja koga so okradli no? sej piše, da je DDV vštet. napisali so tudi Žurnalovci da je bilo plačilo pravilno. Sploh bi Žurnal drugače tole napisal če bi bilo res kaj narobe.Zakaj je ljudem toliko do tega da ...prikaži več iščejo hudobijo kjer je ni.

  • Gregor Lončar 09:53 29.julij 2012.

    Malce bolj poglejte kaj piše na računu.neto vrednost 1,63 eurddv 22,9% 0,37 eurskupaj 2,00 eurpravilno bi pa bilo takoleNeto 1,63 eurddv 8,5% 0,14 eurskupaj 1,77 eurA potem pa ni bil ...prikaži večl kupec oškodovan? Samo za 23 centov so ga dobesedno okradli. In to ti je najboljši sosed!!