Slovenija
18 ogledov

Kruha in iger na puf

Za povečavo kliknite na sliko. (Foto: Žurnal24grafika) Žurnal24 main
Neplačniki. Pet športnih klubov Zavodu Tivoli dolguje skoraj 300 tisoč evrov.

Največji dolžnik je košarkarski klub Union Olimpija, ki Zavodu Tivoli dolguje slabih 168 tisoč evrov. Kdaj bodo to plačali in ali je dolg tako visok zaradi neplačevanja najemnin, v klubu niso odgovorili.

Desetkrat več
Primerjava. NK Olimpija je lani za najem stadiona v Stožicah za eno tekmo plačal 950 evrov, letos bo moral vsaj devet tisoč evrov (brez davka), za to pa bo po ceniku dobil najem brez treh tribun in VIP-nivoja. Če bodo želeli imeti vsaj dve tribuni, bodo morali plačati 14 tisočakov. Cena bo nižja za 1.400 evrov, če na tekmi ne bodo potrebovali reflektorjev. Je pa res, da je v ceniku zapisano še, da se lahko cena prilagodi številu obiskovalcev.

V odbojkarskem klubu ACH Volley pa so potrdili, da zavodu še niso poravnali najemnin za letošnjo sezono v višini skoraj 44 tisoč evrov, vendar bodo to po zagotovilih Ivanke Mihelčič, izvršne direktorice ACH Volleyja, storili maja. Vprašanja o dolgovih so prav tako spregledali v hokejskem klubu Tilia Olimpija in rokometnem klubu Krim Mercator.

Škode za 30 tisočakov
Po podatkih Zavoda Tivoli jim najmanj, 18.300 evrov, dolguje nogometni klub (NK) Olimpija. Direktor nogometašev Sanel Konjević sicer pravi, da so za lani poravnali vse obveznosti do zavoda. To so v slednjem potrdili in dejali, da gre v tem primeru za dolg zaradi škode, ki je nastal na objektih, predvsem na stadionu v Stožicah ob lanskih izgredih navijačev.

Vsa škoda v Stožicah sicer znaša okoli 30 tisoč evrov. Kdo jo bo plačal, za zdaj ni znano. V Zavodu Tivoli namreč pravijo, da želijo finančno razbremeniti klube, ki so bili organizatorji tekmovanj, na katerih je bila povzročena škoda oziroma uničena oprema zavoda, zato se za pokritje stroškov škode dogovarjajo z zavarovalnico: “Če nam bo zavrnila zahtevek, bomo morali v skladu s sklenjenimi pogodbami stroške škode zaračunati klubom.”

48 tisoč evrov (brez davka) stane najem stadiona za komercialne prireditve, 18 tisoč evrov pa za tekme, ki jih organizirajo športni klubi.

Pogajanja o najemninah
Zavod Tivoli je sicer izdal nove cenike za najem objektov v centru Stožice. Klubi, ki bodo igrali v dvorani Stožice, bodo za najem dvorane s polno kapaciteto plačali deset tisoč evrov brez davka, koliko bo za najem stadiona plačal NK Olimpija, pa še ni znano. Cena po ceniku je vsaj desetkrat višja, kot je bila lani, zato so se po Konjevićevih besedah takoj, ko so cenik dobili, z zavodom začeli pogajati: “Ker dogovora še nismo sklenili, končne cene še ne moremo povedati, jo bomo pa sporočili takoj, ko bo izpogajana.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.