Slovenija
21678 ogledov

Krvav obračun v bližini Novega mesta: Ustrelil štiri ljudi, 22-letnik umrl

Mirko Pilinger PU Novo mesto
25-letni osumljenec je zdaj na begu.

Včeraj okrog 22. ure naj bi na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, prišlo do streljanja, je več oseb sporočilo policistom. Ko so prišli na kraj, so ugotovili, da se je zgodil umor: 25-letni osumljenec naj bi ustrelil 22-letnega Novomeščana, v streljanju pa so bili ranjeni še ženska in dva moška. Vsi so stari med 19 in 27 let. 

Ranjene osebe so odpeljali v novomeško bolnišnico, moškega s poškodbami glave pa na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Pred bolnišnico se je zbralo okrog sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega, izgredov ni bilo. 

Cesta je bila zaradi opravljanja ogleda kraja zaprta do tretje ure zjutraj. 

25-letni osumljenec Mirko Pilinger je zdaj na begu. Gre za starega znanca policije: obravnavali so ga zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda. Osumljeni naj bi bil oborožen in je nevaren, opozarja policija.

Policisti so pozvali, da kdor ima o osumljenem ali okoliščinah dogodka imel kakršne koli uporabne podatke, naj pokliče na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • bobubob 15:11 04.september 2022.

    Že dolgo živimo s temi, pa se še nismo privadili, da so drugačni. In da imajo glede na to tudi svoje drugačne pravice. Sedaj prihajajo še drugi, iz bolj oddaljenih krajev. Tudi oni imajo svoje posebne pravice, katere nam niso ...prikaži več potrebne, saj smo se mi pač sposobni prilagoditi vsemu, se skloniti do tal in pretrpeti karkoli celo za ceno lastnega življenja - da bodo le drugi zadovoljni z nami in da nas bodo morda celo pohvalili. Slovenec, za svobodnjaka rojen, v hlapca vzgojen.

  • Šustet 11:54 04.september 2022.

    Cigani lete v nebo,a ti kateri so se zbrali pred bolnišnicom so imeli dovoljenje za protest??? Pitam sam za priatla roma.

  • Boris 10:39 04.september 2022.

    Ne morete ciganom pobrat orožja, to je tako kruto kot če bi bosancem pobrali mešalce za beton in lopate ...