Slovenija
24 ogledov

"Kubik je premalo"

Robertu Križaju se zdi odvzem kosovnih odpadkov pomanjkljiv, kranjsko komunalo p Žurnal24 main
Kosovni odpadki. Odvzem kosovnih odpadkov v Kranju je pomanjkljiv, opozarja občan.

V Kranju ni več primernega odvoza kosovnih odpadkov, meni Robert Križaj. Pogreša velike zbiralne akcije, ki jih je pred leti ukinila kranjska komunala. V javnem podjetju odgovarjajo, da je nadomestnih možnosti dovolj.

Zakaj ni več akcij
Komunala Kranj: Odpadki so na izbranih lokacijah ležali že tudi mesec pred začetkom akcije. Težave so bile z nadzorom, tako vsebine odpadkov kot tega, kdo jih odlaga.

Pridejo na dom
“Vsako gospodinjstvo na leto prejme dve dopisnici, s katerima lahko naroči brezplačen odvoz do dveh kubičnih metrov kosovnih odpadkov,” opozarja predstavnica za stike z javnostmi pri Komunali Kranj Klara Škrabec.

“To je premalo in premalokrat,” meni Križaj. Ugotavlja, da se mu jih med letom nabere precej več in poudarja, da jih zato pogosto vozi na zbirališča v Pirniče ali Soro.

Zbirni centri
Škrabčeva dodaja, da lahko občani kosovne odpadke enkrat na mesec brezplačno oddajo tudi v zbirnih centrih na Zarici in v Tenetišah, Križaj pa odgovorja, da je moral še lani na Tenetišah za kubični meter plačati deset evrov. Škrabčevo so njegove navedbe nekoliko presenetile. Zakaj konkretno naj bi moral plačati, včeraj ni znala odgovoriti. “Odvisno je od vsebine odpadkov, pa tudi od tega, ali gre za pravno ali fizično osebo,” je razmišljala in opozorila, da velja brezplačna oddaja kosovnih odpadkov samo za gospodinjstva. Križaj odgovorja, da ni kot 
občan pripeljal nič posebnega, nasploh pa meni, da omejitve za gospodinjstva niso smiselne. “Odvzem bi moral biti zastonj. Ni čudno, da v naravi in naseljih nastajajo kupi,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.