Slovenija
17 ogledov

Kučan bi rad končal polemiko z Janšo, a ne gre

Kučan in Janša Pixsell
Polemika med predsednikom vlade Janezom Janšo in nekdanjim predsednikom republike Milanom Kučanom se je danes nadaljevala, a kot v sporočilu za javnost napoveduje Kučan, tudi končala.

Milan Kučan se je danes odzval na zapis, ki ga je Janez Janša v četrtek objavil na Twitterju. Janša je zapisal, da je "enak vpliv in nadzor kot nad Udbo" Kučan imel "tudi nad Delom, Večerom in Dnevnikom", in dodal, da "stara ljubezen tudi tu še ni zarjavela".

Po Kučanovem mnenju je zato Janšev zapis na Twitterju zgovoren. Kučan namreč meni, da gre za zapis brez vsake osnove in mimo dejstev, "še posebej ker sicer javno pove (Janša, op. a.), da tiskanih časopisov sploh ne bere".

Kučan poudarja, da so vse okoliščine že raziskale parlamentarne komisije, in da gre samo za vprašanje, ali je predsedniku vlade "dovoljeno širiti neresnice".

Kost je vrgel Janša

Besedni dvoboj med Janšo in Kučanom se je začel prejšnji teden, ko je Janša v oddaji Pogledi Slovenije dejal, da bo lahko sodeloval z zdajšnjim predsednikom države, ker da je sodeloval tudi "s človekom, ki ga je dal zapreti". Kučan, na katerega se je izjava nanašala, je Janšo obtožil manipulacij. Poudaril je, da je aretacijo zahtevala jugoslovanska armada, ne pa politični vrh, kar po njegovih besedah ve tudi Janša. Slednji pa v več odzivih vztraja pri tem, da je Kučan vedel za načrtovano aretacijo. Kučan je danes zapisal, da polemiko končuje.

Komentarjev 20
  • acdc 19:56 23.november 2012.

    Murgeljski škrat dreke meša,saj vid,da Turk izgublja.Ne bomo imeli mira,dokler ne konča v krsti !

  • Darko 13:44 27.februar 2012.

    a si eden izmed njih, če mačku na rep stopiš, zacvili. To si storil ti, ki si me brez argumentov ozmerjal, ker te ne poslušam.

  • PIKO5 21:20 23.februar 2012.

    In jaz tudi:)