Slovenija
30 ogledov

Kučan: "Imam povsem mirno vest"

Milan Kučan
1/4
Anže Petkovšek
Nekdanji predsednik Milan Kučan se je odzval na vložitev ovadbe Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) in povedal, da tudi če bo moral na sodišče ima "povsem mirno vest".

"Vselej znova sem prizadet in ogorčen, ko se vedno znova srečujem s prirejanji in ponarejanji dogodkov povezanih z nastankom slovenske države," je danes v izjavi za medije o včeraj podani kazenski ovadbi dejal nekdanji predsednik Milan Kučan ter dodal, da prirejanje in ponarejanje ne koristi razkrivanju doslej neznanih stvari iz tistega obdobja, ampak služi "osebnim, političnim in strankarskim interesom".

Vendar tisti, ki so ga ovadili, ne razmišljajo o tem, koliko škode to povzroča velikemu, svetlemu projektu slovenskega osamosvajanja, je prepričan.

"Tega izdelka, ki mu predlagatelji pravijo ovadba, pa mislim komentirati," je povedal nekdanji predsednik, ki je pojasnil, da je vse, kar je bilo potrebnega, že zapisano v poročilu, ki ga je takratno predsedstvo moralo predložiti skupščini. "Glede tega pa sem jaz povsem miren," je še navedel Kučan, da je bil v tem obdobju naiven in je zaupal ljudem, ki bi ga morali obveščati, a ga niso.

"Moje zaupanje so izigrali. S tem mislim predvsem na nekdanjega načelnika teritorialne obrambe Ivana Hočevarja, ki ne samo, da me o tem ni obvestil, ampak je tudi na moja izrecna vprašanja odgovarjal z neresnico. Dokler ni le povedal, da je dobil ukaz, da odvzame orožje, ampak da o tem ne sme obvestiti takratnega slovenskega vodstva. Moje zaupanje je nato izigral tudi minister za obrambo (Janez Janša, op. a.), ki je nato razvijal ilegalno trgovino z orožjem."

Komentarjev 29
  • dragec 09:09 20.maj 2016.

    Dupe janševo, samo ima srečo pri desničarskem US

  • dragec 09:08 20.maj 2016.

    30m let strogega aresta, koliko m aresta dobi pleško

  • dragec 09:07 20.maj 2016.

    tako je, nikoli ne bomo izvedli, kako se je porabil denar od prodaje orožja