Slovenija
30 ogledov

Kučan si ne želi prihoda trojke

Milan Kučan (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Milan Kučan je v intervjuju za Finance dejal, da si prihoda trojke ne želi. Pravi, da težko reče, da bo Bratuškova tudi v prihodnosti na čelu Pozitivne Slovenije.

Na vprašanje, ali je vlada Bratuškove sposobna popeljati Slovenijo iz krize, Kučan pravi, da je ta vlada prevzela nehvaležno dediščino, hkrati pa je bila iz nerazumljivih razlogov sprejeta v medijih na nož. "Mediji s prejšnjo vlado niso bili zadovoljni, razloge smo slišali. Zdaj pa kar naprej govorijo, da je vse nemogoče. Sem optimist," pravi Kučan in dodaja, da je je bil nastop Bratuškove v Bruslju dober, medtem ko je kritičen do njenega nastopa na CNN in meni, da je bil nepotreben. Po njegovem mnenju bi bilo bolje, če bi šel na CNN finančni minister Uroš Čufer. "Kdor pa je svetoval Bratuškovi nastop na CNN, je slab svetovalec."

O vmešavanju Zorana Jankovića ...

Glede vmešavanja Zorana Jankovića v politiko Bratuškove pravi, da Janković ni mrtev človek in da je njegovo vmešavanje stvar njunih odnosov. "Če bo prevladalo mnenje, da Bratuškova ne vodi stranke in vlade suvereno, znajo biti problemi." In mogoče ravno zato pravi, da težko reče, da je bo Bratuškova tudi v prihodnosti na čelu Pozitivne Slovenije.

... in o vnovični kandidaturi Janeza Janše

V intervjuju spregovori tudi o vnovični kandidaturi Janeza Janše za mesto predsednika SDS. "To je še ena meni nerazumljivih stvari. Janković ne more biti predsednik PS. To je bila zahteva. Na drugi strani pa nihče ne zahteva, da Janša ne sme biti več predsednik stranke. Nasprotno, celo najavlja se njegova ponovna kandidatura. Nekaj je tu narobe," je Kučan dejal za Finance in dodal, da pozabljamo, da so se protesti začeli zaradi Janševe vlade.

Komentarjev 10
  • Gelipter 18:46 25.april 2013.

    Mali sivi mož iz Murgelj, tudi ti si letel zastonj z Adrijo.Pa iz kristalnih kozarcev sva skupaj pijačke med letom srkala.

  • prosti.strelec 17:12 25.april 2013.

    ja novinarji ste pa res pravi Pavlihe še Jelenčiča pobarajte kaj misli pa Prijatelja v zaporu, tudi Hilda in Zidar bi kaj pomodrovala o naši politiki, Pahor bi pa lahko imel več urni pogovor z kakšnim novinarjem ki ima pet ...prikaži več minut časa zanjga. Ja točno v pizdi smo zato ker pri nas modrujejo vsi ki bi še kaj radi iz te države scuzal.

  • mirko 13:39 25.april 2013.

    Oglasi se kakemu psihiatru, če ti on ne bo mogel pomagat, te bo pa poslal še kam drugam. Ne boj se, slabše ne more bit s teboj kot je sedaj. Pretirana nevrotičnost je resnično psihična bolezen in želim ti, da ...prikaži več si to bolezen uspešno pozdraviš. Če boš odlagal, se ti bo stanje samo poslabševalo. Prišel boš v fazo, ko se boš začel posluževat fizičnega nasilja z ljudmi s katerimi imaš kontakte (mogoče se že).