Slovenija
2 ogledov

Kučan v Pismih bralcev nad Janšo

Žurnal24 main
Bivši predsednik države Milan Kučan se je odzval na trditev Janeza Janše, da je novinar Aleksander Lucu že teden dni pred afero Patria napovedal, da Kučan pripravlja velik pok.
"Ob tem, ko se z zadevo Patria oziroma s poslom stoletja, ki je bil sklenjen v času vlade Janeza Janše, že več kot leto dni ukvarjajo naši, finski in mednarodni preiskovalni organi, je prav neverjetno, da Janez Janša poskuša zmanjševati utemeljenost in resnost tega preiskovanja. Tudi z iskanjem ozadij, ki jih ni, jih pa hoče ustvariti in jih pripisuje tudi meni," je v Pismih bralcev v današnjem Delu zapisal nekdanji predsednik Milan Kučan.

Kučan je zatrdil, da Lucujevo pisanje o aferi Patria razen ugotovitve, da je odsoten, ni imelo nič z njim: "Ne njegovi povzetki biltena SDS ne njegova ugotovitev dejstva, da se končujejo preiskovanja ozadij afere Patria."

Pri tem se, nadaljuje, Janša sklicuje na zapise iz "neke družabne kronike, pa še te mora potvoriti". "Ravnanja te vrste, posebej človeka, ki je opravljal najbolj izpostavljene politične in državne funkcije, izpodkopavajo verodostojnost in avtoriteto slovenske politike in so slaba popotnica za slovensko državo in slovensko družbo," še meni Kučan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.