Slovenija
57 ogledov

Kucler Dolinarjeva: "Ustavite dela na ljubljanski tržnici"

Tržnica v Ljubljani Anže Petkovšek
Kandidatka za ljubljansko županjo Mojca Kucler Dolinar poziva Mestno občino Ljubljana (MOL) k takojšnji ustavitvi del na ljubljanski tržnici.

"Glede na nove okoliščine in dejstvo, da je bilo pritožbam zoper gradbeno dovoljenje ugodeno, pozivamo vse pristojne na MOL, da nemudoma ustavijo vsakršne posege v ta izjemno pomemben arhitekturni in kulturni spomenik," je v sporočilu za javnost zapisala kandidatka NSi in SDS za ljubljansko županjo.

Ob tem dodaja, da vsaka dejanja, ki se opravljajo brez ustrezne dokumentacije, "pomenijo metanje denarja skozi okno".

"Ne nazadnje se bliža turistična sezona, zato si Ljubljana, če želi biti najlepše mesto, v svojem najlepšem delu ne sme znova privoščiti gradbene jame," še zaključuje.

Odločba izvajanja arheoloških del ne ustavi

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je, kot smo poročali v četrtek, ugodilo pritožbi devetih posameznikov in Nadškofije Ljubljana ter odpravilo gradbeno dovoljenje za garaže pod tržnico, rekonstrukcijo Mahrove hiše in ureditev Vodnikovega trga. Zadevo je vrnilo Upravni enoti Ljubljana - izpostava Center, ki bo morala o dovoljenju odločati znova.

Odločba ministrstva sicer nima vpliva na izvajanje arheoloških del na Vodnikovem trgu, MOL pa ima kot investitorka in predlagateljica projekta za izdajo gradbenega dovoljenja možnost, da zoper sklep ministrstva vloži tožbo na upravno sodišče.

A, kot kaže, se na MOL za slednje ne bodo odločili. Kot so pojasnili za STA, bodo zdaj najprej počakali, da prejmejo zahtevek upravne enote za ponovno obravnavo gradbenega dovoljenja, zahtevek bodo nato proučili in pripravili ustrezne dopolnitve.

Komentarjev 4
  • dragec 15:42 03.marec 2012.

    Predlagam, da se ri na tržnici postavi stojnica, na kateri bi naš veliki vodja prodajal samo banane. On jih sigurno ima rad, saj so mu kot našemu velikemu mučeniku v celico vojaškega zapora nosili na kilograme.

  • Žurnalček 13:28 03.marec 2012.

    Gospa Horjulčanka , bi lahko kakšno rekla o Jakličevi črnogradnji, saj je to v njeni vasi. Mejsto pa kmetica pusti pri miru, ker te noben nič vprašal ni , največja sreča je pa to , da te tudi ne bo potrebno !

  • soncnica 18:32 02.marec 2012.

    Joj, Kuclerjeva pejt nazaj v rodni Horjul, pa tam pametuj, ne pa nam Ljubljančanom ...