Slovenija
47 ogledov

"Kulture naj ne vodijo nekulturneži"

Nezadovoljstvo kulturnikov na predvečer Prešernovega dne
1/23
Anže Petkovšek
V Cankarjevem domu je potekala državna proslava pred državnim praznikom. Na prostem ter v pasaži pa so nezadovoljni kulturniki izražali svoje nasprotovanje odnosu države, predvsem ukinjanju ministrstva za kulturo. Več v fotogaleriji.

Ob robu proslave pred 8. februarjem, slovenskim kulturnim praznikom oziroma Prešernovim dnem, so se pred Cankarjevim domom zbrali člani in podporniki minuli teden ustanovljenega Koordinacijskega odbora kulture Slovenije, ki so pred osrednjim slovenskim hramom kulture prižigali svečke in pozvali k bojkotu državne proslave. Tako je nocoj kar nekaj sedežev v Gallusovi dvorani ostalo praznih.

Komentarjev 8
  • francek 13:30 08.februar 2012.

    ZGROŽEN SEM NAD OBNAŠANJEM KULTURNIKOV, ZGROŽEN SEM NAD TEM, DA TI DAJEJO ZGLED MLADIM. GLEDE NA OBNAŠANJE BI BILO POTREBNO MINISTRSVO ZA KULTURO UKINIT NE PA ZDRUŽEVAT, TAKE DRHALI, KOT DAVKOPLAČEVALEC NE MISLIM PODPIRATI.

  • Trsten 13:23 08.februar 2012.

    Večina takoimenovanih kulturnikov ima posebne državne penzije, ki presegajo 1000 EUR.Delajo nič samo zajebavajo takoimenovane Svetlanine slovencelne in damabrance.Od leta 45 lezejo v rit udbomafiji, ki jim daje denar.

  • mufi 13:09 08.februar 2012.

    Točno tako. Sežig instrumenta , četudi enega samega , je neodpustnost.