Slovenija
5 ogledov

Kulturno različni, a strpni

Branka Bukovec pravi, da bodo tudi letos spodbujali etnične skupine in romske sk Žurnal24 main
Nov projekt. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela bo nadgradilo dozdajšnja prizadevanja.

“Pripadniki številnih manjšinskih etničnih skupin in romske skupnosti kljub svoji dolgoletni navzočnosti zaradi različnih dejavnikov še vedno niso zadovoljivo vključeni v mnoga področja družbenega življenja,” pravi Branka Bukovec iz društva za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) in dodaja: “S projektom Živeti skupaj nadgrajujemo dozdajšnja prizadevanja na tem področju.”

Prihodnje leto bodo spodbujanju strpnosti in solidarnosti namenili še več pozornosti. Sredi junija bodo pripravili večdnevno kulturno dogajanje, namenjeno predstavitvi pripadnikov romske skupnosti in manjšinskih etničnih skupin iz naše lokalne skupnosti (Albancev, Bošnjakov, Hrvatov, Srbov, Makedoncev, Žumberčanov in drugih), usposobili pa bodo tudi skupino pripadnikov manjšinskih etničnih skupin, ki bo dogajanje vodila.

Projekt je vreden 110 tisoč evrov, od tega so večino pridobili iz Evropskega socialnega sklada, preostalo pa bo društvo zagotovilo s sponzorstvi in donacijami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.