Slovenija
1011 ogledov

Kunstelj predal sporni pisalni stroj

Mitja Kunstelj Žurnal24 main
Nekdanji Morisovec Mitja Kunstelj je kriminalistom včeraj izročil pisalni stroj, na katerem naj bi nastajali ponarejeni uradni vojaški dokumenti iz časov afere Depala vas.

Mitja Kunstelj je kot pripadnik Morisa leta 1994 ponarejeval določene dokumente, ki so nosili oznako obrambnega ministrstva in jih je po Milanu Smolnikarju, ki so ga vojaški specialci nasilno aretirali pri Depali vasi, dostavljal kriminalistom, ki so raziskovali ilegalno trgovino z orožjem, piše časopis Dnevnik.

S ponaredki naj bi kriminaliste speljali na napačno sled. Zaradi dogodkov v Depali vasi sta bili vloženi ovadbi zaradi prekoračitve pooblastil specialcev in zaradi ponarejanja uradnih listin, zaradi afere pa je takrat odstopil obrambni minister Janez Janša.

Hotel pokazati, da "ne blefira"

Pisalni stroj, ki bi veljal kot dokaz za ponarejanje, se je pojavil leta 1996. Šlo naj bi za pravi stroj, grafološka analiza pa je pokazala, da je dokumente ponarejal Kunstelj. Ta je kasneje trdil, da so dokumenti nastali na drugem pisalnem stroju. Za predajo slednjega se je odločil za to, da "bi videli, da ne blefira." Kunstelj je ob predaji povedal, da sta na tem pisalnem stroju skupaj z Darkom Njavrom ponaredila 15 dokumentov, še piše časopis.

Kunstelj na svojem blogu kot mikstone piše o aktivnostih takoimenovane skupine Paravomo, vendar pa mnogi dvomijo o avtentičnosti zapisov. Ti med drugim govorijo o prisluškovanju slovenskim politikom.

Komentarjev 2
  • pipizgaga 14:29 24.oktober 2011.

    a so lahka levaki še bol!!! pokvarjeni z izmišljevanjem afer???

  • napetastruna 13:58 24.oktober 2011.

    Tip je na eni sceni! Kolk si dobu dnarja za to Kunstelj?